Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Beklager, Svalbard

Kommunikasjonsdirektør Hilde Annie Pettersen beklager merkostnadene for befolkningen på Svalbard. FOTO: UNN

– Beklager, Svalbard

UNN mener feilen skyldes innrapportering i den enkeltes leges navn.

Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN), som er modersykehuset til Longyearbyen sykehus, legger seg flate etter at den høye egenandelen ble oppdaget.

– Vi beklager overfor befolkningen på Svalbard at det har vært ulikheter i betalingssatsene for allmennlegetjenesten ved sykehuset i Longyearbyen, sier kommunikasjonssjef Hilde Annie Pettersen.

UNN kaller dette en «kompleks sak», og svarer derfor skriftlig på spørsmålene fra Svalbardposten:

Hvordan kunne dette skje?
«Ettersom sykehuset i Longyearbyen også står for allmennlegetjenesten til befolkningen, benyttes et annet pasientadministrativt system enn det sykehusene på fastlandet bruker. I dette systemet har spesialisten (kirurgen) i Longyearbyen blitt tilkjent spesialisttakst når han har utført allmennlegetjenester, fordi systemet har registrert legen som spesialist og ikke allmennlege. Dette er gjort blant annet fordi Helseøkonomiforvaltningen (Helfo) har godkjent oppgjørene fra Longyearbyen sykehus. Man har forholdt seg til at systemet er slik.»

Hvordan har kontrollrutinene vært?
«UNN har gode kontrollrutiner, men har ikke vært oppmerksom på at det kunne være avvik mellom praksisen som har oppstått i Longyearbyen og korrekt bruk av regelverket fordi oppgjørene har vært sendt inn i den enkelte leges navn. UNN beklager dette. Praksis er endret og takstene brukes nå i samsvar med reglene.

Har Longyearbyen sykehus fått urettmessig mye refusjon fordi de har rapportert spesialisthelsetjeneste i stedet for allmennlegetjeneste?
«Ja, og det er sterkt beklagelig at uklarheter om bruk av regelverket gir slike utslag. Denne saken har oppstått fordi det er spesielle forhold med kombinert allmennmedisin og spesialisthelsetjeneste ved Longyearbyen sykehus.»

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!