Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Beklager, Svalbard

Kommunikasjonsdirektør Hilde Annie Pettersen beklager merkostnadene for befolkningen på Svalbard. FOTO: UNN

– Beklager, Svalbard

UNN mener feilen skyldes innrapportering i den enkeltes leges navn.

Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN), som er modersykehuset til Longyearbyen sykehus, legger seg flate etter at den høye egenandelen ble oppdaget.

– Vi beklager overfor befolkningen på Svalbard at det har vært ulikheter i betalingssatsene for allmennlegetjenesten ved sykehuset i Longyearbyen, sier kommunikasjonssjef Hilde Annie Pettersen.

UNN kaller dette en «kompleks sak», og svarer derfor skriftlig på spørsmålene fra Svalbardposten:

Hvordan kunne dette skje?
«Ettersom sykehuset i Longyearbyen også står for allmennlegetjenesten til befolkningen, benyttes et annet pasientadministrativt system enn det sykehusene på fastlandet bruker. I dette systemet har spesialisten (kirurgen) i Longyearbyen blitt tilkjent spesialisttakst når han har utført allmennlegetjenester, fordi systemet har registrert legen som spesialist og ikke allmennlege. Dette er gjort blant annet fordi Helseøkonomiforvaltningen (Helfo) har godkjent oppgjørene fra Longyearbyen sykehus. Man har forholdt seg til at systemet er slik.»

Hvordan har kontrollrutinene vært?
«UNN har gode kontrollrutiner, men har ikke vært oppmerksom på at det kunne være avvik mellom praksisen som har oppstått i Longyearbyen og korrekt bruk av regelverket fordi oppgjørene har vært sendt inn i den enkelte leges navn. UNN beklager dette. Praksis er endret og takstene brukes nå i samsvar med reglene.

Har Longyearbyen sykehus fått urettmessig mye refusjon fordi de har rapportert spesialisthelsetjeneste i stedet for allmennlegetjeneste?
«Ja, og det er sterkt beklagelig at uklarheter om bruk av regelverket gir slike utslag. Denne saken har oppstått fordi det er spesielle forhold med kombinert allmennmedisin og spesialisthelsetjeneste ved Longyearbyen sykehus.»

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!