Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Bedre enn noensinne

Kåre Hovland vet hva han snakker om når han sier at snøforholdene under årets Svalbard skimaraton er bedre enn de har vært noen gang. FOTO: Christopher Engås

– Bedre enn noensinne

– Snøforholdene i traseen i år gjør at forholdene er bedre enn noen sinne, sier Kåre Hovland.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.05.2014 kl 09:20

Dette er 22. gang Svalbard Turn arrangerer Svalbard skimaraton. Nestor i idrettslaget, Kåre Hovland, kan ikke huske at forholdene har vært bedre noen gang.

Godt grunnlag

Flere ganger den siste uka har Hovland kjørt traseen med tråkke­maskina til Svalbard Turn. Før løpet får han også assistanse fra LNS Spitsbergens maskinpark, som skal gjøre traseen ekstra godt pakket, bred, og egnet for de opptil 800 løperne som kommer. Siste finpuss med løypemaskinene gjøres fredag, dagen før startskuddet går.

– I år har vi gode snøforhold. Tidligere har vi vært plaget med å få det skikkelig til i start- og målområdet, men det unngår vi helt i år, sier Hovland.

Svalbard Turn har hatt løpet i tankene hele vinteren, og traseen har blitt kjørt innimellom for å lage grunnlaget best mulig for maratonløpet.

Fram og tilbake

Løypa går innover Todalen, til Fritham, og videre til Reindalen hvor man snur. Opp gjennom årene har det vært kjørt flere varianter, blant annet med ei sløyfe i Bødalen. Men det er tre grunner til at man nå har valgt å kjøre ett «fram- og tilbake-opplegg».

– Dette er dosertraseen til Svea, som betyr at den blir hardkjørt gjennom vinteren, og gjør det enklere å forberede maratonløpet. For det andre er en slik løypetrase en fordel rent sikkerhetsmessig. Ti isbjørnvakter passer på begge veier. Sist, men ikke minst, er traseen stikkmerket hele veien, som også gjør det enklere både for løpere og løypemannskap, sier Kåre Hovland.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!