Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Beboerne evakuert etter brann

Alle beboerne ble evakuert da det oppsto brann i underetasjen på Stormessa natt til torsdag. FOTO: Trond Olsen/Sysselmannen

Beboerne evakuert etter brann

Røykdykkere måtte inn og lete etter mennesker da det begynte å brenne i Stormessa i Nybyen natt til torsdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.03.2016 kl 13:53

Like før klokken ett om natten gikk alarmen i politiavdelinga til Sysselmannen.

– Brannvesenet hadde da fått ei direktevarsling fra Stormessa, og var på vei til stedet. Klokka ett var det røykdykkere inne i bygget for å søke etter folk, sier sysselmannsførstebetjent Trond Olsen.

Brannen oppsto i nederste etasje av bygget, som brukes som lager av forskjellige leietakere. I tillegg har Svalbard vet sin klinikk like i nærheten av det som antas å være arnestedet for brannen. I etasjene over er det en restaurant og en del leiligheter. Det var betydelig røykutvikling, og røykdykkerne søkte gjennom aktuelle deler av bygget for folk.

– Det viste seg at alle beboerne hadde kommet seg ut etter å ha hørt alarmen, men mannskap fra brannvesenet måtte søke for å være sikker på at det ikke var flere i lokalene, sier Olsen.

I lageret hvor det brant, som tilhører selskapet Arctic Adventures AS, ble det brukt vann for å slukke flammene. I dag tidlig bærer hele etasjen preg av hendelsen med sotlukt, støv og betydelige mengder vann etter slokkingsarbeidet.

Se bildet større

Det som regnes som arnestedet for brannen er foreløpig sperret av. Lokalene lukter sot og røyk, og på gulvene er det vannansamlinger etter slokkingsarbeidet i natt. FOTO: Christopher Engås

Skadeomfanget er foreløpig uklart. Et vannrør brant av, og det har bidratt til vannansamlingen på gulvene. Veterinærklinikken har fått inn betydelige mengder med støv, som har ødelagt store deler av varelageret. Det er også uvisst hvilken innvirkning støvet fra brannen og slokkingen vil ha på røntgen- og anestesiutstyret til klinikken.

Etter at ilden ble slokket, ble det åpnet dører i begge ender av bygget for å lufte ut. Brannvakt passet på at ilden ikke blusset opp igjen. Nå er området der brannen antas å ha startet lukket og låst.

– Etter at vi har luftet skikkelig ut, skal politi og brannvesen gå inn for å gjøre en skikkelig åstedsundersøkelse. I tillegg skal vi avhøre vitner, sier Trond Olsen.

– Vet dere noe om årsaken til brannen?

– Foreløpig vet vi ikke det, men det er nærliggende å tro at brannen kan ha oppstått i forbindelse med noe elektrisk, sier Trond Olsen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

By-bjørnene eskortert til Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt flyttet med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. Lørdag ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!