Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Beboerne evakuert etter brann

Alle beboerne ble evakuert da det oppsto brann i underetasjen på Stormessa natt til torsdag. FOTO: Trond Olsen/Sysselmannen

Beboerne evakuert etter brann

Røykdykkere måtte inn og lete etter mennesker da det begynte å brenne i Stormessa i Nybyen natt til torsdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.03.2016 kl 13:53

Like før klokken ett om natten gikk alarmen i politiavdelinga til Sysselmannen.

– Brannvesenet hadde da fått ei direktevarsling fra Stormessa, og var på vei til stedet. Klokka ett var det røykdykkere inne i bygget for å søke etter folk, sier sysselmannsførstebetjent Trond Olsen.

Brannen oppsto i nederste etasje av bygget, som brukes som lager av forskjellige leietakere. I tillegg har Svalbard vet sin klinikk like i nærheten av det som antas å være arnestedet for brannen. I etasjene over er det en restaurant og en del leiligheter. Det var betydelig røykutvikling, og røykdykkerne søkte gjennom aktuelle deler av bygget for folk.

– Det viste seg at alle beboerne hadde kommet seg ut etter å ha hørt alarmen, men mannskap fra brannvesenet måtte søke for å være sikker på at det ikke var flere i lokalene, sier Olsen.

I lageret hvor det brant, som tilhører selskapet Arctic Adventures AS, ble det brukt vann for å slukke flammene. I dag tidlig bærer hele etasjen preg av hendelsen med sotlukt, støv og betydelige mengder vann etter slokkingsarbeidet.

Se bildet større

Det som regnes som arnestedet for brannen er foreløpig sperret av. Lokalene lukter sot og røyk, og på gulvene er det vannansamlinger etter slokkingsarbeidet i natt. FOTO: Christopher Engås

Skadeomfanget er foreløpig uklart. Et vannrør brant av, og det har bidratt til vannansamlingen på gulvene. Veterinærklinikken har fått inn betydelige mengder med støv, som har ødelagt store deler av varelageret. Det er også uvisst hvilken innvirkning støvet fra brannen og slokkingen vil ha på røntgen- og anestesiutstyret til klinikken.

Etter at ilden ble slokket, ble det åpnet dører i begge ender av bygget for å lufte ut. Brannvakt passet på at ilden ikke blusset opp igjen. Nå er området der brannen antas å ha startet lukket og låst.

– Etter at vi har luftet skikkelig ut, skal politi og brannvesen gå inn for å gjøre en skikkelig åstedsundersøkelse. I tillegg skal vi avhøre vitner, sier Trond Olsen.

– Vet dere noe om årsaken til brannen?

– Foreløpig vet vi ikke det, men det er nærliggende å tro at brannen kan ha oppstått i forbindelse med noe elektrisk, sier Trond Olsen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!