Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Båttur for barna i Barentsburg

Barna i Barentsburg var forrige torsdag invitert om bord i «Polargirl». FOTO: John Christian Nygaard

Båttur for barna i Barentsburg

Torsdag forrige uke var barna i Barentsburg, tradisjon tro, invitert med ut på tur med båten «Polargirl».

Tekst:

Publisert:

Turistene som var med båten til Barentsburg på sesongens siste tur fikk en totimers stopp i den russiske byen, mens barnehage- og skolebarna fikk komme ombord i båten og bli med på en tur ut i fjorden.

– Det er veldig morsomt. Det er en litt uvanlig opplevelse, og det er gøy å se Barentsburg fra havet, sier skoleelevene Daria Kudrich, Sofia Ivanikova, Polina Kudrich og Lada Plavskaya.

Tradisjon

Tilsammen var det 51 barn og 7 voksne fra Barentsburg som kunne nyte grillpølser, brus, is og kakao om bord. De fikk også en omvisning på båten, blant annet i styrhuset til kaptein Tore Vevik. Guide Iakov Lebedev kommer fra St. Petersburg, og hjalp til med å forklare hvordan båten styres.

– Jeg er veldig glad for at dette har blitt en tradisjon. Dette er en opplevelse barna ser veldig frem til, sier Ella Zaborskaya, rektor for barnehagen og skolen i Barentsburg.

Hun forteller at de i år også tok med seg barnehagebarna, fordi de så at det fungerte å ha så små barn med på båten.

– Vi har hatt besøk fra Longyearbyen, og sett at det fungerer bra med så små barn om bord. Vi pleier å være mye ute dersom været tillater det, og dette er noe som gjør at barna får oppleve noe annerledes. Jeg vil også rette en stor takk til Elin Amundsen som er med på å ordne turen, sier Zaborskaya.

– Kjempehyggelig

Elin Amundsen kjenner eier av rederiet, Trond Wassbakk, som driver «Polargirl», og har vært med på arrangementet i mange år. Hun forteller at hun synes det er gøy å stille opp og gi barna en opplevelse.

– Det er kjempehyggelig hvis man kan bidra til noe positivt. Vi ser jo at de kommer og er veldig spente. De ser jo mange båter som kommer til Barentsburg, men får jo ikke besøke dem på samme måte. Så det er en stor opplevelse for dem å bli vist rundt på båten og få besøke kapteinen, sier Amundsen, og legger til at det for noen av barna også er første gang de er om bord i en båt.

Ute på Isfjorden blåste det torsdag ganske friskt, derfor holdt båten seg i Grønfjorden hvor Barentsburg ligger. Etter to timer gikk turen tilbake til byen, og barna fikk også med seg hver sin pose med små gaver da de forlot båten.

– Artig for mannskapet

Jon-Børge Karlsen har vært matros på «Polargirl» siden 2008, og forteller at dagen er noe han ser frem til hvert år.

– Vi ser at barna gleder seg, men dette er jo artig for mannskapet også. Det blir en forandring fra de vanlige turene, og det er fint å kunne gi litt tilbake, sier Karlsen og smiler.

– De er veldig høflige, og oppfører seg veldig fint. Vi er jo litt engstelig fordi det er noen høye trapper om bord i båten, men det har gått veldig bra.

Polargirl har nå gjort seg ferdig på Svalbard for sesongen, og har satt kurs mot Tromsø, hvor båten nå skal drive hvalsafari.

Se bildet større

Ilya Nosko og Yulia Yevseeva får servert kakao med krem av Jon-Børge Karlsen og Sigbjørn Lorentsen. FOTO: John Christian Nygaard

Se bildet større

Dima Fedchenko fikk prøve seg som kaptein. FOTO: John Christian Nygaard

Se bildet større

Rektor for barnehagen og skolen i Barentsburg, Ella Zaborskaya er glad for at arrangementet har blitt en tradisjon. FOTO: John Christian Nygaard

Se bildet større

Barna fikk servert pølser, brus, is og kakao mens de var ute på båttur. FOTO: John Christian Nygaard

Se bildet større

Elin Amundsen hjelper til med ketchupen. Hun har vært med på arrangementet i en årrekke, og er glad for å kunne bidra til at barna får en god opplevelse på båten. FOTO: John Christian Nygaard

Se bildet større

Daria Demkovich, Valeria Bolgrabkaya og Renata Vasilieva spiser is på bakre dekk. FOTO: John Christian Nygaard

Siste nytt i Nyheter

Bolig-krise

Statsbygg mangler boliger til kritisk Svalbard-personell.

Bursdagsfest på Lompen

Arctica fyller 20 år og feirer med ballonger og kake.

Jobber for løsninger

61 leiligheter og hybler er fremdeles evakuert etter skredet tirsdag. Lokalstyret jobber nå med å finne ut hvor folk skal bo, dersom fraflyttingen blir permanent.

 
Husrekke kan bli ekstra sikring

De 13 boenhetene som fremdeles er evakuert, kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!