Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Båtpassasjerer får kjøpe alkohol

Å være båtpassasjer betyr ikke automatisk at man ikke får kjøpe alkohol. Er man bosatt på Svalbard og har alkoholkort kan man kjøpe. Bildet er av «Fram» på cruisebesøk i Ny-Ålesund i sommer. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Båtpassasjerer får kjøpe alkohol

Det er greit å selge alkohol til båtpassasjerer hvis de er bosatt i Longyearbyen og har alkoholkort.

Tekst:

Publisert:

Kongsfjordbutikkens alkoholutsalg har vært i tvil om hvem de har lov til å selge alkohol til. I et brev til Sysselmannen skriver innkjøper Nina Weseth at forvirringen bunner i «Forskrift om alkoholordningen for Svalbard» hvor det står at båtpassasjerer ikke kan kjøpe alkohol. Men gjelder dette forbudet også for fastboende fra Longyearbyen som kommer til butikken med alkoholkort?

Sysselmannen på Svalbard har i sitt svar gjort det klart at svalbardbeboere med alkoholkort kan kjøpe alkohol – selv om de også er båtpassasjerer.

«En person som ikke bor på Svalbard, vil ikke få kjøpsrett på butikken… Derimot stiller det seg slik at de som har fått tildelt alkoholkort av Sysselmannen oppfyller betingelsene…, og har derfor rett til å handle ved Kongsfjordbutikkens utsalg, selv om vedkommende følger med et passasjer- eller forskerfartøy», skriver Sysselmannen i sitt svar.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Bolig-krise

Statsbygg mangler boliger til kritisk Svalbard-personell.

Bursdagsfest på Lompen

Arctica fyller 20 år og feirer med ballonger og kake.

Jobber for løsninger

61 leiligheter og hybler er fremdeles evakuert etter skredet tirsdag. Lokalstyret jobber nå med å finne ut hvor folk skal bo, dersom fraflyttingen blir permanent.

 
Husrekke kan bli ekstra sikring

De 13 boenhetene som fremdeles er evakuert, kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!