Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Båt tok inn vann

Her har båten av typen Polarcirkel kommet seg trygt i land i fjæra, etter at den begynte å ta inn vann. FOTO: Trond Olsen/Sysselmannen

Båt tok inn vann

Sysselmannen sendte ut helikopter.

Tekst:

Publisert:

Sysselmannen mottok like etter klokken 13.00 onsdag en melding fra et av sine egne feltlag om at båten deres tok inn vann etter å ha kjørt på is ved Magdalenefjorden, nordvest på Spitsbergen.

– De hadde truffet noe is og fått slått hull i båten, og det ble sendt ut et helikopter for å berge de to personene som befant seg om bord, men de klarte å ta seg inn til land og fikk sikret seg selv og utstyret de hadde med seg, sier sysselmannsførstebetjent Trond Olsen.

Han understreker at begge var iført overlevelsesdrakt med GPS-sender, og at det derfor ikke var fare for at liv skulle gå tapt.

Hvert feltlag består av en person fra politiet og en naturforvalter. De to, som er stasjonert på ei hytte ved Magdalenefjorden er fortsatt ute i felt, og i følge Olsen vil det bli sendt folk ut for å sveise skaden på båten fredag.

Feltlagene ble sendt ut den 17. juni og skal være i felt frem til 10. august.

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!