Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Båt tok inn vann

Her har båten av typen Polarcirkel kommet seg trygt i land i fjæra, etter at den begynte å ta inn vann. FOTO: Trond Olsen/Sysselmannen

Båt tok inn vann

Sysselmannen sendte ut helikopter.

Tekst:

Publisert:

Sysselmannen mottok like etter klokken 13.00 onsdag en melding fra et av sine egne feltlag om at båten deres tok inn vann etter å ha kjørt på is ved Magdalenefjorden, nordvest på Spitsbergen.

– De hadde truffet noe is og fått slått hull i båten, og det ble sendt ut et helikopter for å berge de to personene som befant seg om bord, men de klarte å ta seg inn til land og fikk sikret seg selv og utstyret de hadde med seg, sier sysselmannsførstebetjent Trond Olsen.

Han understreker at begge var iført overlevelsesdrakt med GPS-sender, og at det derfor ikke var fare for at liv skulle gå tapt.

Hvert feltlag består av en person fra politiet og en naturforvalter. De to, som er stasjonert på ei hytte ved Magdalenefjorden er fortsatt ute i felt, og i følge Olsen vil det bli sendt folk ut for å sveise skaden på båten fredag.

Feltlagene ble sendt ut den 17. juni og skal være i felt frem til 10. august.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!