Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Båt tok inn vann

Her har båten av typen Polarcirkel kommet seg trygt i land i fjæra, etter at den begynte å ta inn vann. FOTO: Trond Olsen/Sysselmannen

Båt tok inn vann

Sysselmannen sendte ut helikopter.

Tekst:

Publisert:

Sysselmannen mottok like etter klokken 13.00 onsdag en melding fra et av sine egne feltlag om at båten deres tok inn vann etter å ha kjørt på is ved Magdalenefjorden, nordvest på Spitsbergen.

– De hadde truffet noe is og fått slått hull i båten, og det ble sendt ut et helikopter for å berge de to personene som befant seg om bord, men de klarte å ta seg inn til land og fikk sikret seg selv og utstyret de hadde med seg, sier sysselmannsførstebetjent Trond Olsen.

Han understreker at begge var iført overlevelsesdrakt med GPS-sender, og at det derfor ikke var fare for at liv skulle gå tapt.

Hvert feltlag består av en person fra politiet og en naturforvalter. De to, som er stasjonert på ei hytte ved Magdalenefjorden er fortsatt ute i felt, og i følge Olsen vil det bli sendt folk ut for å sveise skaden på båten fredag.

Feltlagene ble sendt ut den 17. juni og skal være i felt frem til 10. august.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!