Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Båt fikk problemer

Syssselmannen fulgte «Spitsbergen Express» et stykke med helikopter mens den gikk for egen maskin. FOTO: Ståle Nylund/Sysselmannen

Båt fikk problemer

«Spitsbergen Express» fikk motortrøbbel like nord for Isfjord Radio. Hovedredningssentralen sendte helikopter fra Longyearbyen for å bistå.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.10.2016 kl 15:38

Båten hadde to personer om bord, da den sendte melding om at den hadde problemer.

– «Spitsbergen Express» fikk problemer nord for Isfjord Radio. Samtidig traff de på kuling i området, og var usikre på om de klarte seg selv. Vi sendte ut helikopter fra Longyearbyen for å ha det i området i tilfelle de skulle få større problemer, sier redningsleder Frode Iversen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge.

Planen var at båten skulle gå til Grønfjorden og legge seg der. Da helikopteret kom til stedet, hadde mannskapet fått kontroll over situasjonen og bestemt seg for å gå til Longyearbyen på en motor.

«Spitsbergen Express» eies av Spitsbergen Guide Service. Daglig leder Stein Tore Pedersen forteller at båten var på vei til Hornsund for å hente forskere da den fikk et mekanisk problem. Siden været var dårlig, valgte kapteinen å ta kontakt med Bodø Radio for å være på den sikre siden og unngå dramatikk.

– Det er ikke noe større dramatikk enn at vi tar opp båten på mandag og mest sannsynlig skifter propellen på styrbord side, sier Pedersen.

Han har snakket med kapteinen, og forteller at det er god stemning om bord.

– Vi er veldig takknemmelige for beredskapen til Sysselmannen og havnevesenet. Det er veldig trygt for oss å operere når det er så høy grad av beredskap, sier Pedersen.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!