Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Båt fikk problemer

Syssselmannen fulgte «Spitsbergen Express» et stykke med helikopter mens den gikk for egen maskin. FOTO: Ståle Nylund/Sysselmannen

Båt fikk problemer

«Spitsbergen Express» fikk motortrøbbel like nord for Isfjord Radio. Hovedredningssentralen sendte helikopter fra Longyearbyen for å bistå.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.10.2016 kl 15:38

Båten hadde to personer om bord, da den sendte melding om at den hadde problemer.

– «Spitsbergen Express» fikk problemer nord for Isfjord Radio. Samtidig traff de på kuling i området, og var usikre på om de klarte seg selv. Vi sendte ut helikopter fra Longyearbyen for å ha det i området i tilfelle de skulle få større problemer, sier redningsleder Frode Iversen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge.

Planen var at båten skulle gå til Grønfjorden og legge seg der. Da helikopteret kom til stedet, hadde mannskapet fått kontroll over situasjonen og bestemt seg for å gå til Longyearbyen på en motor.

«Spitsbergen Express» eies av Spitsbergen Guide Service. Daglig leder Stein Tore Pedersen forteller at båten var på vei til Hornsund for å hente forskere da den fikk et mekanisk problem. Siden været var dårlig, valgte kapteinen å ta kontakt med Bodø Radio for å være på den sikre siden og unngå dramatikk.

– Det er ikke noe større dramatikk enn at vi tar opp båten på mandag og mest sannsynlig skifter propellen på styrbord side, sier Pedersen.

Han har snakket med kapteinen, og forteller at det er god stemning om bord.

– Vi er veldig takknemmelige for beredskapen til Sysselmannen og havnevesenet. Det er veldig trygt for oss å operere når det er så høy grad av beredskap, sier Pedersen.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!