Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Båt fikk problemer

Syssselmannen fulgte «Spitsbergen Express» et stykke med helikopter mens den gikk for egen maskin. FOTO: Ståle Nylund/Sysselmannen

Båt fikk problemer

«Spitsbergen Express» fikk motortrøbbel like nord for Isfjord Radio. Hovedredningssentralen sendte helikopter fra Longyearbyen for å bistå.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.10.2016 kl 15:38

Båten hadde to personer om bord, da den sendte melding om at den hadde problemer.

– «Spitsbergen Express» fikk problemer nord for Isfjord Radio. Samtidig traff de på kuling i området, og var usikre på om de klarte seg selv. Vi sendte ut helikopter fra Longyearbyen for å ha det i området i tilfelle de skulle få større problemer, sier redningsleder Frode Iversen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge.

Planen var at båten skulle gå til Grønfjorden og legge seg der. Da helikopteret kom til stedet, hadde mannskapet fått kontroll over situasjonen og bestemt seg for å gå til Longyearbyen på en motor.

«Spitsbergen Express» eies av Spitsbergen Guide Service. Daglig leder Stein Tore Pedersen forteller at båten var på vei til Hornsund for å hente forskere da den fikk et mekanisk problem. Siden været var dårlig, valgte kapteinen å ta kontakt med Bodø Radio for å være på den sikre siden og unngå dramatikk.

– Det er ikke noe større dramatikk enn at vi tar opp båten på mandag og mest sannsynlig skifter propellen på styrbord side, sier Pedersen.

Han har snakket med kapteinen, og forteller at det er god stemning om bord.

– Vi er veldig takknemmelige for beredskapen til Sysselmannen og havnevesenet. Det er veldig trygt for oss å operere når det er så høy grad av beredskap, sier Pedersen.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!