Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Barneflokken øker igjen

Mye tyder på at neste års utgave av «Barnehagedagen» får flere barn med i toget gjennom gatene i Longyearbyen. FOTO: Christopher Engås

Barneflokken øker igjen

I fjor måtte barnehagene i Longyearbyen redusere drifta på grunn av færre barn. Nå snur trenden igjen.

– Akkurat for øyeblikket ser det ut som vi er i ferd med å fylle opp alle barnehagene til neste skoleår, sier enhetsleder Anne Jahre i Longyearbyen lokalstyre (LL).

Hun presiserer at ikke alle oppsigelser av barnehageplasser er kommet inn. Men ved siste telling var det kun fem ledige barnehageplasser i byen.

Ny svingning

Totalt har de tre barnehagene Polarflokken, Kullungen og Longyearbyen barnehage 180 plasser. For bare et halvt år siden var situasjonen en helt annen. Da var det bare drøyt hundre unger i barnehagene, og alle tre barnehger har inneværende år gått nærmest på sparebluss på grunn av få unger.

Et stemningsskifte etter Store Norske-kuttene kunne være noe av årsaken. Men da, som nå, er det vanskelig å si noe bestemt om årsaken til svingningene.

Mange småbarn

Anne Jahre ser en opplagt årsak til at tallene for neste år er høyere enn inneværende år.

– En av årsakene er at LL er inne i en intens ansettelsesprosess, og det er mye familiefolk som søker seg til Longyearbyen. Mange har små barn, og det er en hovedvekt på barn under tre år, sier hun.

Barn under tre år teller for to ordinære plasser, og den unge sammensetningen bidrar også til at flere plasser er opptatt.

Må leve med

Jahre og LL planlegger full drift av alle barnehagene fra den 19. august, med 130 barn i rett alder. At tallet varierer, og er svært uforutsigbart, er bare noe lokale myndigheter må leve med, mener Jahre.

– Denne uforutsigbarheten er velkjent over mange år, og den er kommunisert til Fylkesmannen i Troms, sier hun.

Nøkkelord

Se bildet større

Det var tilløp til krisestemning etter fjorårets dropp i småbarnspopulasjonen i Longyearbyen. Slik så Svalbardpostens førsteside ut i den 7. februar i år. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!