Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Barneflokken øker igjen

Mye tyder på at neste års utgave av «Barnehagedagen» får flere barn med i toget gjennom gatene i Longyearbyen. FOTO: Christopher Engås

Barneflokken øker igjen

I fjor måtte barnehagene i Longyearbyen redusere drifta på grunn av færre barn. Nå snur trenden igjen.

Tekst:

Publisert:

– Akkurat for øyeblikket ser det ut som vi er i ferd med å fylle opp alle barnehagene til neste skoleår, sier enhetsleder Anne Jahre i Longyearbyen lokalstyre (LL).

Hun presiserer at ikke alle oppsigelser av barnehageplasser er kommet inn. Men ved siste telling var det kun fem ledige barnehageplasser i byen.

Ny svingning

Totalt har de tre barnehagene Polarflokken, Kullungen og Longyearbyen barnehage 180 plasser. For bare et halvt år siden var situasjonen en helt annen. Da var det bare drøyt hundre unger i barnehagene, og alle tre barnehger har inneværende år gått nærmest på sparebluss på grunn av få unger.

Et stemningsskifte etter Store Norske-kuttene kunne være noe av årsaken. Men da, som nå, er det vanskelig å si noe bestemt om årsaken til svingningene.

Mange småbarn

Anne Jahre ser en opplagt årsak til at tallene for neste år er høyere enn inneværende år.

– En av årsakene er at LL er inne i en intens ansettelsesprosess, og det er mye familiefolk som søker seg til Longyearbyen. Mange har små barn, og det er en hovedvekt på barn under tre år, sier hun.

Barn under tre år teller for to ordinære plasser, og den unge sammensetningen bidrar også til at flere plasser er opptatt.

Må leve med

Jahre og LL planlegger full drift av alle barnehagene fra den 19. august, med 130 barn i rett alder. At tallet varierer, og er svært uforutsigbart, er bare noe lokale myndigheter må leve med, mener Jahre.

– Denne uforutsigbarheten er velkjent over mange år, og den er kommunisert til Fylkesmannen i Troms, sier hun.

Nøkkelord

Se bildet større

Det var tilløp til krisestemning etter fjorårets dropp i småbarnspopulasjonen i Longyearbyen. Slik så Svalbardpostens førsteside ut i den 7. februar i år. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!