Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Barentsburg kan få fiskemottak

Fiskemottaket i Barentsburg kan bli en realitet innen kort tid. FOTO: Birger Amundsen

Barentsburg kan få fiskemottak

Russiske myndigheter ønsker å ferdigstille prosjekteringen på det planlagte fiskemottaket i Barentsburg i løpet av året.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.01.2009 kl 10:53

– Et fiskemottak vil gjøre det lettere for russiske fiskefartøy å levere fangst, ettersom det bare er en time å gå fra fiskefeltene til Barentsburg. Mottaket vil også sikre sysselsetting for russere i Barentsburg, sier fiskerikomiteleder Andrej Krajnij ifølge det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

Uttalelsen kom under et besøk Krajnij gjorde i Murmansk tirsdag denne uka, det skriver NTB. Prosjekteringen på fiskemottaket skal være ferdig i løpet av 2009.

Norske spesialister

Ifølge NTB er det norske spesialister som skal stå bak byggingen av fiskemottaket, fordi norsk fiskeindustri lettere kan følge den strenge miljølovgivningen på Svalbard.

I 2007 besøkte en stor kommisjon ledet av daværende visestatsminister Sergej Narysjkin Barentsburg.

Tilstedeværelse

Dette ble tolket som et signal på at russerne ønsket en fortsatt sterk tilstedeværelse på Svalbard uten at noen nye tiltak er satt i gang i Barentsburg.

Både forskning turisme og bygging av flyplass har blitt nevnt som utviklingsmuligheter for byen, i tillegg til fiskemottaket.

  

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!