Bamsen på vei bort

Fredag ettermiddag var isbjørnen på nytt inne i ei hytte på Revneset. Nå har Sysselmannen drevet bamsen bort fra Longyearbyen.

Isbjørnen har oppholdt seg på andre siden av Adventfjorden i noen dager. Nå skal den være på vei bort fra hyttefeltene.
Publisert
Fra å være synlig fra Longyearbyen i Hiorthhamn-området har isbjørnen nå tatt veien inn i Hanaskogdalen.

Fredag klokken 15 gikk den unge isbjørnhannen på nytt inn i hytta som tilhører Anders Ringheim på Revneset, etter å ha rasert den på jakt etter mat to dager i forveien.

I perioden mellom onsdag og fredag vandret bjørnen langs Adventfjorden, og oppholdt seg i Hiorthhamn-området ganske lenge, mens den snuste på mange hytter der. Til tider var den synlig med det blotte øye fra Longyearbyen.

Drevet vekk

Sysselmannen har hele tiden holdt øye med det potensielt livsfarlige dyret. Fredag kveld ble det bestemt å gjøre noe aktivt for å få bjørnen vekk fra hytteområdet på Revneset.

– Det ble brukt helikoter for å drive bjørnen inn i Haneskogdalen, en sidedal. Dette fordi det ble vurdert som en fare for at bjørnen skulle bli værende i hytteområdet. Den siste observasjonen vi har av isbjørnen er at den befinner seg 6-7 kilometer inn i Haneskogdalen, og er fortsatt på vei bort fra befolkede områder, sier sysselmannsførstebetjent Trond Olsen.

Må passe på

Sysselmannen har fått mange telefoner på formiddagen lørdag. Folk vil vite hvor bjørnen oppholder seg. Sysselmannen mener det er trygt å bevege seg over fjorden nå. Men vanlige forholdsregler må følges.

– Det skal være trygt å dra over til hytteområdene nå. Men man må sikre seg på vanlig måte som alltid på Svalbard. Vi er i isbjørnland, og det må folk alltid ha med seg, sier Olsen.

Senere i dag skal folk fra Sysselmannen ta en ny sjekk på hvor isbjørnen befinner seg.

Powered by Labrador CMS