Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vektla vekter

Johannes Log Nyheim gjettet nesten helt riktig da han skulle anslå vekta på en bunke utgaver av Svalbardposten på
yrkesmessa i forrige uke. FOTO: Christopher Engås

Vektla vekter

Johannes Log Nyheim tenkte på treningsvekter da han skulle gjette vekta. Det lønte seg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.11.2013 kl 08:44

Under yrkesmessa i Longyearbyen sist uke hadde Svalbardposten buntet i hop noen utgaver, og ba elevene gjette på vekta. Den som kom aller nærmest var Johannes Log Nyheim.

– Jeg gjettet på 6,5 kilo. Egentlig var det bare flaks, men jeg har trent litt med vekter på treningsstudio og tenkte litt på dem da jeg skrev svaret, sier han.

Fasiten var 6,45 kilo. Johannes bommet altså med skarve 50 gram.

– Ja. He he. Det var som sagt litt flaks, sier 16-åringen som er godt kjent med produktet han gjettet vekta på.

– Jeg leser Svalbardposten nå og da for å se hva som skjer og har skjedd. Den mest nyttige spalten for meg er nok kinospalten.

– Hva syns du om lange reportasjer fra kullgruvedriften?

– Det synes jeg er interessant. Det har gått dårlig i noen år nå, og det er spennende å følge med på framover, sier Nyheim som har en far som jobber i Svea.

Nyheim går på Teknisk Industriell Produksjon (TIP) på Longyearbyen videregående skole, og står foran store endringer i livet sitt. Etter å ha bodd i byen siden han var to måneder gammel, er det slutt til neste år, i alle fall foreløpig.

– Da flytter jeg til Stavanger eller Kristiansand for å gå andreåret på TIP. Jeg har lyst til å ta en maritim utdanning og bli maskinist. Jeg synes det virker interessant, og så liker jeg tanken på en pendlertilværelse, gjerne innen oljeindustrien, sier han.

– Hvilke tanker gjør du deg om å flytte fra lille Longyearbyen til en hybeltilværelse i en langt større by på fastlandet?

– Det er vanskelig å si hvordan det blir. Men jeg må jo gjøre det. Longyearbyen er en fin plass å vokse opp, men jeg synes i grunn det er for lite folk her i lengden.

– Ser du for deg at du noen gang flytter tilbake til Svalbard?

– Det vet jeg ikke. Kanskje. Men det er vel tvilsomt.

Før Johannes og en del av hans jevnaldrende flytter til fastlandet er det imidlertid en skutersesong til. Til det trengs det antakelig litt nytt utstyr som han kan kjøpe på Arctica for gavekortet på 500 kroner som han vant med konkurransen til Svalbardposten. Den andre delen av premien var et sistesideintervju.

– Blir det i meste laget med oppmerksomhet med å ha sistesida?

– Neida. Det går veldig fint.

Siste nytt i Nyheter

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!