Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vektla vekter

Johannes Log Nyheim gjettet nesten helt riktig da han skulle anslå vekta på en bunke utgaver av Svalbardposten på
yrkesmessa i forrige uke. FOTO: Christopher Engås

Vektla vekter

Johannes Log Nyheim tenkte på treningsvekter da han skulle gjette vekta. Det lønte seg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.11.2013 kl 08:44

Under yrkesmessa i Longyearbyen sist uke hadde Svalbardposten buntet i hop noen utgaver, og ba elevene gjette på vekta. Den som kom aller nærmest var Johannes Log Nyheim.

– Jeg gjettet på 6,5 kilo. Egentlig var det bare flaks, men jeg har trent litt med vekter på treningsstudio og tenkte litt på dem da jeg skrev svaret, sier han.

Fasiten var 6,45 kilo. Johannes bommet altså med skarve 50 gram.

– Ja. He he. Det var som sagt litt flaks, sier 16-åringen som er godt kjent med produktet han gjettet vekta på.

– Jeg leser Svalbardposten nå og da for å se hva som skjer og har skjedd. Den mest nyttige spalten for meg er nok kinospalten.

– Hva syns du om lange reportasjer fra kullgruvedriften?

– Det synes jeg er interessant. Det har gått dårlig i noen år nå, og det er spennende å følge med på framover, sier Nyheim som har en far som jobber i Svea.

Nyheim går på Teknisk Industriell Produksjon (TIP) på Longyearbyen videregående skole, og står foran store endringer i livet sitt. Etter å ha bodd i byen siden han var to måneder gammel, er det slutt til neste år, i alle fall foreløpig.

– Da flytter jeg til Stavanger eller Kristiansand for å gå andreåret på TIP. Jeg har lyst til å ta en maritim utdanning og bli maskinist. Jeg synes det virker interessant, og så liker jeg tanken på en pendlertilværelse, gjerne innen oljeindustrien, sier han.

– Hvilke tanker gjør du deg om å flytte fra lille Longyearbyen til en hybeltilværelse i en langt større by på fastlandet?

– Det er vanskelig å si hvordan det blir. Men jeg må jo gjøre det. Longyearbyen er en fin plass å vokse opp, men jeg synes i grunn det er for lite folk her i lengden.

– Ser du for deg at du noen gang flytter tilbake til Svalbard?

– Det vet jeg ikke. Kanskje. Men det er vel tvilsomt.

Før Johannes og en del av hans jevnaldrende flytter til fastlandet er det imidlertid en skutersesong til. Til det trengs det antakelig litt nytt utstyr som han kan kjøpe på Arctica for gavekortet på 500 kroner som han vant med konkurransen til Svalbardposten. Den andre delen av premien var et sistesideintervju.

– Blir det i meste laget med oppmerksomhet med å ha sistesida?

– Neida. Det går veldig fint.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!