Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Et hundeliv i dalen

Hundene har god plass i hundegården som Steinar Hegle deler med Team Novus i Bolterdalen. FOTO: Eirik Palm

Et hundeliv i dalen

Det baller fort på seg nrp man starter med hunder. Bare spør Steinar.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.10.2014 kl 10:23

Øynene følger oppmerksomt med. Ørene er på stilk og halene begynner å logre for hver gang han nærmer seg burene. Det er Steinars tur til å ta seg av hundene denne uka. Fôringen og vanningen deler han med Fredrik Lindgren og Lena Danielsen i Team Novus.

– Jeg har akkurat fått meg så mange hunder at jeg kan stille med et spann til vinteren. Femmerspann, sier Steinar Hegle som har kalt spannet sitt Team Hegle.

Nå er han i ferd med å bygge opp spannet, og i høst kjøpte han hunder fra Team Skramstad og Arctic Musher – Hammerfestspannet. Med på kjøpet fra sistnevnte fikk han sju valper som snuste inn den friske svalbardlufta for første gang for knappe tre uker siden. Hundene kommer fra spann med gode resultater fra Finnmarksløpet og Iditarod.

– I det store og hele er det interessen for hunder, mulighetene for å komme seg ut i naturen med hunder, og konkurransedelen som ligger i det, forteller han om lidenskapen.

– Første gang jeg kjørte var i mai 2011. Da kjørte vi en tur, og det gav mersmak. Det var en utrolig speisell følelse, stillheten. Det var vel ikke akkurat der og da jeg ble bitt av basillen, en det fristet, som til daglgi jobber i Spitsbergen travel.

I april i fjor kom han til Longyearbyen sammen med kona Marianne. Spannprosjektet startet sommeren noen måneder etter. De hadde lyst på en husky til, fikk huskyen Von Post, og ble kjent med Lena og Fredrik. Så «ballet» det på seg, og da de fikk tilbud om plass i hundegården begynte de å tenke på å skaffe flere hunder.

– Nå har vi alt. Når denne vinteren er overstått og etter masse valpetrening, har vi et godt og fint team å jobbe med.

– Hva synes familien?

– Resten av familien synes det er helt topp. Mor var vel litt forstyrret da vi skaffet oss så mange, men det har gått over. Hun har kjørt mye, og synes det er veldig artig.

De firbente medlemmene i Team Hegle er fra fire måneder til fem år gamle. I tillegg kommer valpene.

I fjor var de handlere, men neste år debuterer de med eget spann i Trappers trail Marianne som kjører, mens Steinar tar seg av handlerjobben. Det har allerede vært en forsmak, men nå ser han frem til vinter og snø under meiene.

– Så fort som mulig. Den kan bare komme!

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!