Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Baklengs, med varme i rumpa

 

Baklengs, med varme i rumpa

Guttene fordyper seg i Son-Gokus død, Spopowitsch skurkestreker og at Mister Satan egentlig er en stor skrytepave. Alt baklengs.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Dette er en utrolig populær bok, fastslår Chrisander begeistret mens kameratene nikker bekreftende.
De tre kompisene, som alle er elleve år gamle og går i 6. klasse, vagler seg bortover den varme radiatoren i inngangen til Svalbardbutikken. Skoleransler og klær ligger i en haug på gulvet foran dem.
Det er en bedagelig ro over det hele, klokken har akkurat passert to og folk tusler ut og inn av butikken.
– Her er det masse blod, utbryter Chrisander begeistret.
– Det er ikke så masse blod, sier Adrian, etter et raskt blikk i boken.
– Jeg synes at det er kult, sier Chrisander.
Alle tre tygger tyggegummi, og det hender også at de har penger og kan kjøpe seg litt knask på butikken. Adrian røper at om han kjenner seg litt sulten hender det at han kjøper yoghurt.
– Det er skikkelig deilig å sitte her, men noen ganger blir det veldig varmt, sier han.
– Det er ikke akkurat en benk, det er en ovn, sier Chrisander.
Adrian er minst av de tre og rappest i kjeften. Han kom til Longyearbyen for nærmere tre år siden og er født i Oslo. Chrisander er født i Drammen og har bodd her i nærmere to år mens Nikolai har bodd på Svalbard hele livet.

Tegneserieboken er oversatt til norsk fra japansk og leses bakvendt som originalen. Persongalleriet er omfattende og består av en passelig blanding skurker og helter. Guttene er ivrige og prater i munnen på hverandre. De kjenner til hver eneste lille detalj om hver enkelt, og er veldig enige i at Mister Satan ikke er mye til kar.
– Det som jeg synes er veldig dårlig er at Dragon-bøkene slutter midt i en kamp. Akkurat når det er veldig spennende så slutter boken, sier Adrian.

Guttene er enige i at akkurat dette er veldig irriterende, for da må de gå en hel måned og vente på neste bok. Og i mellomtiden har de glemt hvorfor de slåss. Dette er Dragon Ball-bok 37. Guttene mener at det finnes flere hundre slike i Japan.
– I denne boken er det litt pervo, røper Chrisander. Kompisene fniser mens han viser fram en ørliten tegning av et par pupper i profil. Ellers går det mest i harde slag og dramatiske ansiktsuttrykk. De aller fleste kan visstnok også fly, bare ikke skrytepaven Mister Satan. Streken er røff og i sort hvitt.

Helten Son-Goku døde i bok 35 og Son-Gohan skal ha reddet verden fra undergang.
Guttene klemmer seg sammen på radiatoren mens solen farger Hiorthfjellet rosa.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!