Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Avviste russisk fiskebot-anke

Kystvakten tok en russisk kaptein for å ha underrapportert 700 tonn fisk. Nå må rederiet betale 850.000 kroner. FOTO: Anders Fjellestad (illustrasjon)

Avviste russisk fiskebot-anke

Hålogaland lagmannsrett forkaster anken fra et russisk rederi. Sysselmannens bøter på 865.000 kroner blir stående.

Tekst:

Publisert:

Ankeutvalget ved Hålogaland lagmannsrett avviser anken fra det russiske rederiet Karelian Shipping.

19. september i år ble rederiets omlastingsfartøy «Sirius» stoppet av Kystvakten utenfor Bjørnøya. Under nærmere inspeksjon, ble det avdekket at kapteinen hadde underrapportert nærmere 700 tonn fisk.

Dagen etter, ila Sysselmannen rederiet en bot på 850.000 kroner, mens den russiske kapteinen fikk en bot på 15.000. Kapteinen vedtok begge bøtene, men i ettertid har rederiet avvist denne vedtakelsen. Rederiet mener Sysselmannens etterforskning var mangelfull, og at rederiet ikke fikk nok betenkningstid. Dette avviser Sysselmannen.

Siden kapteinen først vedtok bøtene, og rederiet anker dette, gikk saken rett til lagmannsretten, og ikke til tingretten.

Lagmannsrettens anke­utvalg har nå vurdert anken fra rederiet. Sist uke kom beslutningen. Utvalget mener det ikke er grunn til å behandle saken i retten. Utvalget uttaler at Sysselmannens etterforskning har vært god nok. Det er heller ikke gjort store nok saksbehandlingsfeil til at det kunne fått innvirkning på bøtene. Utvalget mener også at vedtakelsen av bøtene er gyldig.

Retten beslutter enstemmig at anken fra Karelian Shipping avvises, og ikke fremmes for lagmannsretten.

Sysselmannens bøter blir dermed stående.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!