Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Avviste russisk fiskebot-anke

Kystvakten tok en russisk kaptein for å ha underrapportert 700 tonn fisk. Nå må rederiet betale 850.000 kroner. FOTO: Anders Fjellestad (illustrasjon)

Avviste russisk fiskebot-anke

Hålogaland lagmannsrett forkaster anken fra et russisk rederi. Sysselmannens bøter på 865.000 kroner blir stående.

Tekst:

Publisert:

Ankeutvalget ved Hålogaland lagmannsrett avviser anken fra det russiske rederiet Karelian Shipping.

19. september i år ble rederiets omlastingsfartøy «Sirius» stoppet av Kystvakten utenfor Bjørnøya. Under nærmere inspeksjon, ble det avdekket at kapteinen hadde underrapportert nærmere 700 tonn fisk.

Dagen etter, ila Sysselmannen rederiet en bot på 850.000 kroner, mens den russiske kapteinen fikk en bot på 15.000. Kapteinen vedtok begge bøtene, men i ettertid har rederiet avvist denne vedtakelsen. Rederiet mener Sysselmannens etterforskning var mangelfull, og at rederiet ikke fikk nok betenkningstid. Dette avviser Sysselmannen.

Siden kapteinen først vedtok bøtene, og rederiet anker dette, gikk saken rett til lagmannsretten, og ikke til tingretten.

Lagmannsrettens anke­utvalg har nå vurdert anken fra rederiet. Sist uke kom beslutningen. Utvalget mener det ikke er grunn til å behandle saken i retten. Utvalget uttaler at Sysselmannens etterforskning har vært god nok. Det er heller ikke gjort store nok saksbehandlingsfeil til at det kunne fått innvirkning på bøtene. Utvalget mener også at vedtakelsen av bøtene er gyldig.

Retten beslutter enstemmig at anken fra Karelian Shipping avvises, og ikke fremmes for lagmannsretten.

Sysselmannens bøter blir dermed stående.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!