Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Avviser påstander om fyll

Lars Liset er en av klubbmedarbeiderne som reagerer på forrige ukes oppslag i Svalbardposten. FOTO: Eirik Berger

Avviser påstander om fyll

Medarbeiderne på klubben reagerer sterkt på uttalelsene om at det er fulle barn på ungdomsklubben.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Det har skjedd to ganger på tre år at det har kommet ungdom som har drukket alkohol inn på klubben. Begge tilfellene har skjedd nå i høst, sier Mari Tefre.
I forrige uke skrev Svalbardposten at Sysselmannen ønsker å få ungdom under 15 år vekk fra sentrum om natta. Ifølge sysselmannsførstebetjent Petter Braaten er det ikke sjelden at barn mellom 12 og 15 år befinner seg i sentrum etter klokken 02 i helgene.

Har retningslinjer
Problemstillingen ble tatt opp på et foreldremøte på skolen for to uker siden, der det også ble nevnt at barn ned i 12-årsalderen har kommet fulle på klubben. En forelder etterlyste bedre rutiner, noe ungdomsklubben mener de har. Derfor reagerer også de andre medarbeiderne på klubben, fordi de føler at de jobber hardt for å være et alkoholfritt alternativ for de unge, med annen stimuli og andre aktiviteter.
– De føler seg uthengt. Ingen må tro at det har vært fulle barn og unge på klubben. Vi har klare retningslinjer i forhold til alkohol, og dersom vi får mistanke på grunn av lukt eller oppførsel spør vi ungdommene om de har drukket. Vi kan også be dem blåse i en alkotester, men vi har aldri hatt behov for å gjøre det, sier Tefre.

Snakker med foreldrene
Tefre sier de ansatte har et nært og tillitsfullt forhold til ungdommene og at de stort sett vet hva som foregår.
– Vi ville aldri sendt en ungdom hjem alene hvis vedkommende hadde drukket. Vi kontakter foreldrene, og hvis vi ikke får tak i dem, kontakter vi Sysselmannen eller sykehuset, alt etter hvor alvorlig situasjonen er, sier Tefre.
Hun forteller at de sjelden får bruk for retningslinjene, men hun synes de er nyttige å ha når de nå ved to anledninger i høst har måttet håndtere slike saker.
– I det ene tilfellet hadde klubbmedarbeideren en samtale med vedkommende, som bare hadde drukket en miniatyrflaske med alkohol i forbindelse med en fest hos noen som var hjemme alene. Jeg snakket med foreldrene etterpå og understreket hvor viktig det er at de har kontakt med hverandre og vet hva som foregår når de ikke er hjemme, sier Tefre.
I det andre tilfellet ble både foresatte og Sysselmannen involvert i saken.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!