Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Avviser påstander om fyll

Lars Liset er en av klubbmedarbeiderne som reagerer på forrige ukes oppslag i Svalbardposten. FOTO: Eirik Berger

Avviser påstander om fyll

Medarbeiderne på klubben reagerer sterkt på uttalelsene om at det er fulle barn på ungdomsklubben.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Det har skjedd to ganger på tre år at det har kommet ungdom som har drukket alkohol inn på klubben. Begge tilfellene har skjedd nå i høst, sier Mari Tefre.
I forrige uke skrev Svalbardposten at Sysselmannen ønsker å få ungdom under 15 år vekk fra sentrum om natta. Ifølge sysselmannsførstebetjent Petter Braaten er det ikke sjelden at barn mellom 12 og 15 år befinner seg i sentrum etter klokken 02 i helgene.

Har retningslinjer
Problemstillingen ble tatt opp på et foreldremøte på skolen for to uker siden, der det også ble nevnt at barn ned i 12-årsalderen har kommet fulle på klubben. En forelder etterlyste bedre rutiner, noe ungdomsklubben mener de har. Derfor reagerer også de andre medarbeiderne på klubben, fordi de føler at de jobber hardt for å være et alkoholfritt alternativ for de unge, med annen stimuli og andre aktiviteter.
– De føler seg uthengt. Ingen må tro at det har vært fulle barn og unge på klubben. Vi har klare retningslinjer i forhold til alkohol, og dersom vi får mistanke på grunn av lukt eller oppførsel spør vi ungdommene om de har drukket. Vi kan også be dem blåse i en alkotester, men vi har aldri hatt behov for å gjøre det, sier Tefre.

Snakker med foreldrene
Tefre sier de ansatte har et nært og tillitsfullt forhold til ungdommene og at de stort sett vet hva som foregår.
– Vi ville aldri sendt en ungdom hjem alene hvis vedkommende hadde drukket. Vi kontakter foreldrene, og hvis vi ikke får tak i dem, kontakter vi Sysselmannen eller sykehuset, alt etter hvor alvorlig situasjonen er, sier Tefre.
Hun forteller at de sjelden får bruk for retningslinjene, men hun synes de er nyttige å ha når de nå ved to anledninger i høst har måttet håndtere slike saker.
– I det ene tilfellet hadde klubbmedarbeideren en samtale med vedkommende, som bare hadde drukket en miniatyrflaske med alkohol i forbindelse med en fest hos noen som var hjemme alene. Jeg snakket med foreldrene etterpå og understreket hvor viktig det er at de har kontakt med hverandre og vet hva som foregår når de ikke er hjemme, sier Tefre.
I det andre tilfellet ble både foresatte og Sysselmannen involvert i saken.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!