Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Avviser feil ved systemet

 

Avviser feil ved systemet

Leverandøren til Svalbard Reiselivs bookingsystem for overnatting, TellUs IT, avviser at de har noen skyld i at små turistselskaper på Svalbard har hatt svikt i nettbookingen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.05.2011 kl 15:39

Svalbard Reiseliv lanserte nye nettsider med løsningen GM Booking fra TellUs IT i september i fjor. Svalbardposten har tidligere skrevet at små turistselskaper har opplevd svikt i booking som følge av omleggingen.

Tilbake til Travelize

I et leserbrev til Svalbardposten skriver TellUs at det etter at avtalen ble inngått ble «avdekket behov hos aktivitetsaktørene som dessverre ikke kunne leveres av systemet på bestillingstidspunktet. TellUs IT AS har en god dialog med styreleder i Svalbard Reiseliv, Trygve Steen, om dette. Det ble raskt bestemt at aktivitetsaktørene skulle gå tilbake til å benytte Travelize inntil videre. Tiltaket ble etter det vi kjenner til satt i verk allerede i november 2010 og siden den tid har booking av aktiviteter på svalbard.net gått gjennom Travelize. Årsaken til nedgangen i booking kan derfor ikke skyldes bookingløsningen GM Booking fra TellUs IT AS». 

– Ikke vært nede

TellUs påpeker også at overnattingsbedriftene har fortsatt å benytte GM Booking, og at det i mars var en oppgang i overnattinger på Svalbard på 8 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.  

«GM Booking har ikke vært nede, vi stiller oss derfor uforstående til Dybdahls uttalelse om at systemet har vært ute av drift i seks måneder», skriver TellUs.

Selskapet jobber nå med en omfattende gjennomgang av GM Booking:

«I disse dager rulles ny prismotor og nytt grensesnitt for booking av overnatting ut til våre kunder. Aktivitetsbooking vil også bli oppgradert i prosessen videre, og i denne forbindelse har vi blant annet et godt samarbeid med Trygve Steen.»

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!