Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Avviser feil ved systemet

 

Avviser feil ved systemet

Leverandøren til Svalbard Reiselivs bookingsystem for overnatting, TellUs IT, avviser at de har noen skyld i at små turistselskaper på Svalbard har hatt svikt i nettbookingen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.05.2011 kl 15:39

Svalbard Reiseliv lanserte nye nettsider med løsningen GM Booking fra TellUs IT i september i fjor. Svalbardposten har tidligere skrevet at små turistselskaper har opplevd svikt i booking som følge av omleggingen.

Tilbake til Travelize

I et leserbrev til Svalbardposten skriver TellUs at det etter at avtalen ble inngått ble «avdekket behov hos aktivitetsaktørene som dessverre ikke kunne leveres av systemet på bestillingstidspunktet. TellUs IT AS har en god dialog med styreleder i Svalbard Reiseliv, Trygve Steen, om dette. Det ble raskt bestemt at aktivitetsaktørene skulle gå tilbake til å benytte Travelize inntil videre. Tiltaket ble etter det vi kjenner til satt i verk allerede i november 2010 og siden den tid har booking av aktiviteter på svalbard.net gått gjennom Travelize. Årsaken til nedgangen i booking kan derfor ikke skyldes bookingløsningen GM Booking fra TellUs IT AS». 

– Ikke vært nede

TellUs påpeker også at overnattingsbedriftene har fortsatt å benytte GM Booking, og at det i mars var en oppgang i overnattinger på Svalbard på 8 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.  

«GM Booking har ikke vært nede, vi stiller oss derfor uforstående til Dybdahls uttalelse om at systemet har vært ute av drift i seks måneder», skriver TellUs.

Selskapet jobber nå med en omfattende gjennomgang av GM Booking:

«I disse dager rulles ny prismotor og nytt grensesnitt for booking av overnatting ut til våre kunder. Aktivitetsbooking vil også bli oppgradert i prosessen videre, og i denne forbindelse har vi blant annet et godt samarbeid med Trygve Steen.»

Siste nytt i Nyheter

By-bjørnene eskortert til Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt flyttet med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. Lørdag ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!