Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Avviser feil ved systemet

 

Avviser feil ved systemet

Leverandøren til Svalbard Reiselivs bookingsystem for overnatting, TellUs IT, avviser at de har noen skyld i at små turistselskaper på Svalbard har hatt svikt i nettbookingen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.05.2011 kl 15:39

Svalbard Reiseliv lanserte nye nettsider med løsningen GM Booking fra TellUs IT i september i fjor. Svalbardposten har tidligere skrevet at små turistselskaper har opplevd svikt i booking som følge av omleggingen.

Tilbake til Travelize

I et leserbrev til Svalbardposten skriver TellUs at det etter at avtalen ble inngått ble «avdekket behov hos aktivitetsaktørene som dessverre ikke kunne leveres av systemet på bestillingstidspunktet. TellUs IT AS har en god dialog med styreleder i Svalbard Reiseliv, Trygve Steen, om dette. Det ble raskt bestemt at aktivitetsaktørene skulle gå tilbake til å benytte Travelize inntil videre. Tiltaket ble etter det vi kjenner til satt i verk allerede i november 2010 og siden den tid har booking av aktiviteter på svalbard.net gått gjennom Travelize. Årsaken til nedgangen i booking kan derfor ikke skyldes bookingløsningen GM Booking fra TellUs IT AS». 

– Ikke vært nede

TellUs påpeker også at overnattingsbedriftene har fortsatt å benytte GM Booking, og at det i mars var en oppgang i overnattinger på Svalbard på 8 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.  

«GM Booking har ikke vært nede, vi stiller oss derfor uforstående til Dybdahls uttalelse om at systemet har vært ute av drift i seks måneder», skriver TellUs.

Selskapet jobber nå med en omfattende gjennomgang av GM Booking:

«I disse dager rulles ny prismotor og nytt grensesnitt for booking av overnatting ut til våre kunder. Aktivitetsbooking vil også bli oppgradert i prosessen videre, og i denne forbindelse har vi blant annet et godt samarbeid med Trygve Steen.»

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!