Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Avslutter ekspedisjonen

 

Avslutter ekspedisjonen

BSES ber mediene om å la ungdommene deres være i fred. Nå jobber de med å få dem hjem.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.08.2011 kl 18:44

Lørdag ettermiddag ga Peter Pearson, administrerende direktør i British Schools Exploring Society (BSES) en kort erklæring på vegne av organisasjonen, som arrangerer ungdomsleir på Svalbard. Fredag morgen ble en person drept og fire skadd da en isbjørn angrep teltleiren deres i morena ved Hampusfjellet på Von Postbreen i Tempelfjorden.

Oppfordring

Før Pearson leste opp erklæringen utenfor Sysselmannens administrasjonsbygg, kom han med en oppfordring til de åtte journalistene og fotografene som var der.

– Jeg ber dere om å ha forståelse for de ungdommene som er i Longyearbyen nå. De har vært gjennom en traumatisk hendelse. Jeg ber om at dere ikke presser dem, at dere ikke tar bilder av dem eller ber om intervjuer, sa han.

Åtte av ekspedisjonens medlemmer kom fra angrepet uten fysiske skader. De har i dag blitt avhørt av Sysselmannen.

Avslutter

Peter Pearson erklærte deretter at BSES har besluttet å avslutte ekspedisjonen.

– Både etter råd fra myndighetene på Svalbard og etter ønske fra gruppelederne har vi besluttet å avslutte ekspedisjonen. Politiet, lokale myndigheter, gruppeledere og BSES føler at det ville være feil å fortsette ekspedisjonen etter den tragiske hendelsen på Svalbard 5. august, sa han.

I kontakt med pårørende

Alle deltakerne som fremdeles er i felt er samlet i base camp innerst i Tempelfjorden. Organisasjonen jobber med å frakte alle tilbake til Storbritannia.

– Vi er i kontakt med de pårørte familiene, som har vår dypeste medfølelse, sa Pearson.

Han fortalte også at Sysselmannen har bedt om at organisasjonen ikke går ut med noen detaljer rundt isbjørnangrepet før etterforskningen er avsluttet.

Angrepet skjedde på østsiden av Hampusfjellet. 

Kartgrunnlag: Norsk Polarinstitutt

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!