Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Avslørte aprilspøk

Elisabeth B. Løvold slutter i stillingen som assisterende sysselmann i september i år. Rakkestad kommune kunne 1. april fortelle hvem som blir hennes etterfølger. FOTO: Birger Amundsen

Avslørte aprilspøk

Rakkestad kommune kunne tirsdag 1. april fortelle hvem som blir assisterende sysselmann Elisabeth B. Løvold sin etterfølger.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Kommunen opplyser at Laila Rode, som er seksjonsleder for kommunikasjon og service i Rakkestad kommune, skal bli ny assisterende sysselmann. Mannen hennes, Iver Henrik Rode, er direktør i Bydrift og Laila Rode har ifølge Rakkestad kommune sine nettsider bestemt seg for å følge etter til Svalbard. Hun var på besøk hos mannen i påsken, og skal ha benyttet anledningen til å forhandle med sysselmann Per Sefland om betingelsene for jobben.
Sysselmannen og Polaravdelingen i Justisdepartementet er i gang med å ansette ny assisterende sysselmann ettersom Løvold slutter 1. september i år, men det er ikke sant at noen er ansatt i stillingen.

Skudd i blinde
Kåre Kristiansen som er enhetsleder på servicekontoret i Rakkestad forteller at de valgte denne aprilspøken fordi mannen til Laila Rode nettopp hadde flyttet til Svalbard.
– Jeg ante ikke at stillingen var ledig, så det var et skudd i blinde, sier Kristiansen.
Han forteller at det var mange som tok spøken internt, men at han også håpte at noen av mediene ville hoppe på saken.

Vil ikke forvirre
– Hva syns du om at Rakkestad kommune spøker om dette?
– Man skal aldri ta en aprilspøk for alvorlig, men jeg håper dette ikke skaper forvirring i tilsettingsprosessen, sier Kjerstin Askholt, som er ekspedisjonssjef ved Polaravdelingen. Hun hadde ikke hørt om aprilspøken før Svalbardposten ringte.
– Jeg håper saken forblir i Rakkestad, sier Askholt.
Hun kan imidlertid fortelle at arbeidet med den faktiske ansettelsen er litt forsinket.
– Vi er litt forsinket i arbeidet, og er i en fase der vi innhenter referanser, sier hun.

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!