Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Avliver isbjørn på Hopen

Sysselmannen vedtok onsdag å avlive nok en problembjørn på Hopen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Onsdag i forrige uke flyttet Sysselmannen ei isbjørnbinne fra Hopen til Edgeøya fordi binna hindret de ansatte på den meteorologiske stasjonen i å gå ut. Samme dag fikk stasjonen besøk av en ny aggressiv isbjørn som gikk til angrep på en av hundene som stod utenfor. Bjørnen, en ung og sprek hann, har oppholdt seg ved stasjonen siden da og har vært svært vanskelig å skremme.
– Vi har gjort et vedtak på å avlive bjørnen, sier miljøvernsjef hos Sysselmannen, Arne Malme.
Rundt klokka 09.00 sendte Sysselmannen helikopter med mannskaper til Hopen for å avlive bjørnen.

Svært farlig
Før Sysselmannen gjorde avlivingsvedtaket konfererte de med isbjørnforsker Jon Aars i Norsk Polarinstitutt (NP). Han vurderer bjørnen som potensielt svært farlig. Ettersom bjørnen ikke lar seg skremme til tross for at besetningen har skutt på den med gummislugs og signalskudd, ser NP ingen andre alternativer enn avliving. Å flytte bjørnen tar de ikke sjansen på siden de vurderer muligheten til å lykkes med en slik operasjon som svært liten grunnet bjørnens kondisjon og størrelsen på helikopteret som kan benyttes, skriver Sysselmannen i avlivingsvedtaket.

Nummer tre
31. august i år måtte Sysselmannen skyte en isbjørn på Hopen fordi den ble for nærgående, og ikke lot seg skremme. Bjørnen som avlives i dag er altså den tredje problembjørnen på to måneder.

Les også:
Flyttet isbjørn fra Hopen
Isbjørn skutt på Hopen

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!