Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Avfall på Hotellneset

Helga Bårdsdatter Kristiansen og Espen Klungseth Rotevatn (begge MDG) stemte med Høyre i saken om avfallsanlegget, men ble nedstemt av et flertall bestående av Arbeiderpartiet og Venstre. FOTO: Christopher Engås

Avfall på Hotellneset

Igjen vedtok lokalstyret å bygge det nye avfallsanlegget på Hotellneset.

Hvor det nye avfallsanlegget skal bygges har vært en het potet i lang tid. Frontlinjen går mellom Høyre og Miljøpartiet de grønne (MDG) på den ene siden, og Arbeiderpartiet og Venstre på den andre.

Ingen ting endret seg da saken ble behandlet på ny i lokalstyret tirsdag.

Komme kjapt i gang

Høyres Torgeir Prytz er av den formening at avfallsanlegget bør bygges på den gamle ORV-tomta fordi området er ferdig regulert, og fordi det haster med å komme i gang.

– Det går an å regulere og utvikle infrastruktur på Hotellneset samtidig som man bygger på ORV-tomta. Det vil ta opptil to år lengre å bygge på Hotellneset på grunn av planarbeidet som må gjøres først. Dessuten kan det diskuteres om det er heldig å ha et avfallsanlegg vegg i vegg med ny næringsvirksomhet der, blant annet fiskeribedrifter, sa Prytz.

Høyre har i denne saken fått full støtte fra MDG.

– Vi har det travelt i denne saken, og ORV-tomta står klar. Det er et miljøaspekt her der vi må få behandlet avfallet vårt riktig så snart som mulig. Og jeg lurer på om to års forsinkelse er det beste vi kan håpe på, eller blir det kanskje ti år lenger å vente på Hotellneset, sa Helga Bårdsdatter Kristiansen (MDG).

Hastverk er lastverk

Men Ap og Venstre sto på sitt.

– Den eneste gode argumentet for å bygge på ORV-tomta er at vi har det travelt. På mange måter vil det være supernaturlig å bygge avfallsanlegget ved framtidige næringer på Hotellneset, og jeg tenker for eksempel på avfall fra fiskerinæringen. ORV-tomta er kanskje en av de fineste tomtene i byen, og den kan brukes til andre ting, for eksempel boligbygging, framholdt Eirik Berger (V).

– Jeg blir betenkt over tidsargumentet. Denne byen bærer veldig preg av at mye er gjort med hastverk, sa Øyvind Snibsøer (Ap).

Til slutt ble Hotellneset valgt som byggested for det nye avfallsanlegget, mot Høyres og MDGs stemmer.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!