Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Avfall på Hotellneset

Helga Bårdsdatter Kristiansen og Espen Klungseth Rotevatn (begge MDG) stemte med Høyre i saken om avfallsanlegget, men ble nedstemt av et flertall bestående av Arbeiderpartiet og Venstre. FOTO: Christopher Engås

Avfall på Hotellneset

Igjen vedtok lokalstyret å bygge det nye avfallsanlegget på Hotellneset.

Tekst:

Publisert:

Hvor det nye avfallsanlegget skal bygges har vært en het potet i lang tid. Frontlinjen går mellom Høyre og Miljøpartiet de grønne (MDG) på den ene siden, og Arbeiderpartiet og Venstre på den andre.

Ingen ting endret seg da saken ble behandlet på ny i lokalstyret tirsdag.

Komme kjapt i gang

Høyres Torgeir Prytz er av den formening at avfallsanlegget bør bygges på den gamle ORV-tomta fordi området er ferdig regulert, og fordi det haster med å komme i gang.

– Det går an å regulere og utvikle infrastruktur på Hotellneset samtidig som man bygger på ORV-tomta. Det vil ta opptil to år lengre å bygge på Hotellneset på grunn av planarbeidet som må gjøres først. Dessuten kan det diskuteres om det er heldig å ha et avfallsanlegg vegg i vegg med ny næringsvirksomhet der, blant annet fiskeribedrifter, sa Prytz.

Høyre har i denne saken fått full støtte fra MDG.

– Vi har det travelt i denne saken, og ORV-tomta står klar. Det er et miljøaspekt her der vi må få behandlet avfallet vårt riktig så snart som mulig. Og jeg lurer på om to års forsinkelse er det beste vi kan håpe på, eller blir det kanskje ti år lenger å vente på Hotellneset, sa Helga Bårdsdatter Kristiansen (MDG).

Hastverk er lastverk

Men Ap og Venstre sto på sitt.

– Den eneste gode argumentet for å bygge på ORV-tomta er at vi har det travelt. På mange måter vil det være supernaturlig å bygge avfallsanlegget ved framtidige næringer på Hotellneset, og jeg tenker for eksempel på avfall fra fiskerinæringen. ORV-tomta er kanskje en av de fineste tomtene i byen, og den kan brukes til andre ting, for eksempel boligbygging, framholdt Eirik Berger (V).

– Jeg blir betenkt over tidsargumentet. Denne byen bærer veldig preg av at mye er gjort med hastverk, sa Øyvind Snibsøer (Ap).

Til slutt ble Hotellneset valgt som byggested for det nye avfallsanlegget, mot Høyres og MDGs stemmer.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!