Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Avbryter fotooppdrag på Kongsøya

 

Avbryter fotooppdrag på Kongsøya

Den svenske produsenten Fredrik Granath skal hentes med helikopter fra Kongsøya på Kong Karls Land lørdag. Onsdag kveld ble fotografen han jobbet sammen med hentet fordi hun falt og skadet seg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Dermed avbryter Granath og fotografen Mireille de la Lez oppdraget de har vært på for National Geographic Magazine før det som var planlagt.
– Det blir ingen fortsettelse av arbeidet her i vinter. Vi har vært her i to uker, og vi har fått fantastisk bra materiale til reportasjen vi skal lage. Vi har fått det vi tok sikte på å få, men hvis ikke ulykken hadde skjedd, hadde vi nok fått enda mer og bedre materiale, sier Fredrik Granath på satelitt-telefon fra Kongsøya.

Falt 300 meter
Han og Mireille de la Lez har vært på Kongsøya for å lage reportasje om isbjørnens liv for National Geographic Magazine. De var på vei vestover fra Kapp Koburg for å finne et isbjørnhi som ligger rundt en mil fra hytta da ulykken skjedde. De to klatret opp en bratt fjellside, og da de var nesten oppe mistet kvinnen festet og gled ned 300 meter, forteller Granath.
– Hun slo i noen steiner på veien. Det kunne gått mye verre enn det gjorde, så hun har vært veldig heldig, sier han.

Etter forholdene bra
Kvinnen ble hentet av Sysselmannens Super Puma og var tilbake i Longyearbyen i 23-tiden onsdag kveld. Hun har pådratt seg nakkeskade og ribbeinsbrudd, men skal etter forholdene ha det bra. Torsdag morgen ble hun fløyet til Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN).
– Jeg tror hun skal flys til Stockholm til helgen, sier Granath, som har vært i kontakt med moren hennes.
Lørdag avslutter han oppholdet på Kongsøya og blir etter planen hentet tilbake til Longyearbyen av Airlift.
– Det viktigste er at det går bra med Mireille. Her er det ensomt akkurat nå, men det går greit, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!