Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Avblåser boligkrisen

Svalbardposten nr 19, 16. mai 2014. FOTO: Faksimile

Avblåser boligkrisen

Statsbygg har plikt til å skaffe boliger til Avinor, til tross for at dette er et statlig aksjeselskap. Det slår Kommunal- og moderniseringsdepartementet fast.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.10.2014 kl 14:00

For å sikre tilgang til boliger og dermed rekruttering har staten en særordning med en boligpool for statlige, kommunale og private virksomheter. Statsbygg har ment at Avinor som aksjeselskap, ikke sorterer under denne ordningen. I mai i år sa regiondirektør Ole Solnørdal i Statbygg at det ikke er aktuelt å utvide boligpoolen.

Departementet går dermed imot Statsbygg, og skriver i vedtaket at Statsbygg kan gå til anskaffelse av boliger til boligpoolen «når det er behov for det, uavhengig av om medlemmet som melder behovet er statlig, kommunalt eller privat».

Avinor-sjef Morten Ulsnes tok opp saken med Samferdseldepartementet, som i sin tur har gått videre til Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Han er fornøyd med avklaringen.

– For oss var det veldig positivt at det falt i vår favør, og veldig klargjørende for hva vi kan forvente oss. Det med bolig er jo en viktig faktor og alfa og omega for rekrutteringen, sier Ulsnes som mener avklaringen gir forutsigbarhet.

– Hva hadde skjedd om det ikke hadde gått slik?

– Vi hadde nok måttet basert oss på å leie, og alt det som var tilgjengelig på leiemarkedet. Og i ytterste konsekvens kunne det blitt vanskelig å ansette folk, sier han.

I tillegg har Longyearbyen sykehus kommet med ønske om ekstra bolig fra statlige boligpoolen i Longyearbyen.

Avdeingsleder Aksel Bilicz sier de avventer svar på brevet de sendte til departementet i vår, men at de har fått muntlig beskjed fra Statsbygg om at det vil ordne seg.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!