Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Askholt: – Vi er så ufattelig lei oss

Det var en tydelig preget sysselmann Kjerstin Askholt som møtte pressen etter beskjeden om at ett barn omkom som følge av raset. Her er hun avbildet under et besøk på åstedet lørdag kveld. FOTO: Geir Barstein

Askholt: – Vi er så ufattelig lei oss

Ett barn er bekreftet omkommet etter raset.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.12.2015 kl 22:35

Det var en tydelig preget sysselmann Kjerstin Askholt som innledet den forsinkede pressebriefen søndag kveld.

Like før kom nyheten om at ett barn har omkommet på sykehuset som følge av lørdagens ras i Longyearbyen.

– Dette var en pressebrief som egenlig skulle dreie seg om været, men vi har fått den ufattelig triste beskjeden om at ett at barna – som så mange jobbet intenst med å redde – er berkreftet død. Det var en veldig tung beskjed å få, og tungt for mange å bære, innledet Askholt.

– Jeg tenker at vi må utover kvelden må finne ulike måter å møtes på, for å ta vare på hverandre. Dette skal vi nå diskutere. Vi er så ufattelig lei oss for dette utfallet, sier Askholt.

Videre opplyste Sysselmannen at evakueringen av rundt 180 personer fra rasfarlige områder opprettholdes på ubestemt tid.

Det er varslet et informasjonsmøte om situasjonen klokka 21.00 på Unis.

Kongen har uttrykt sin medfølelse, og har sendt et telegram til Sysselmannen:

"Mine tanker er i denne tiden hos alle som er berørt av skredulykken på Svalbard. Jeg ønsker å takke nødhjelpsetater og frivillige medhjelpere for den store og viktige innsatsen dere har gjort - og fremdeles gjør i Longyearbyen. Min familie og jeg sender våre varmeste hilsener til dere som har mistet en kjær, dere som er blitt skadet, dere som fremdeles lever i uvisshet - og dere som har fått hjemmet deres ødelagt.

Harald R"

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!