Askholt søker toppjobben

Mangeårig ekspedisjonssjef i Polaravdelingen, Kjerstin Askholt (52), er blant søkerne til stilling som sysselmann på Svalbard.

Kjerstin Askholt har jobbet med svalbardsaker i 12 år i jobben som ekspedisjonssjef i Polaravdelingen. Nå søker hun jobben som Sysselmann på Svalbard. Her er hun avbildet sammen med justis- og beredskapsminister Anders Anundsen på et besøk i Longyearbyen i november i fjor.
Publisert

For svalbardsamfunnet er Kjerstin Askholt en kjent størrelse. Hun er jurist, og har vært ekspedisjonssjef i Justis- og beredskapsdepartementets Polaravdeling siden 2003, og har naturlig nok et nært forhold til øygruppen.

– Det er flere gode søkere på jobben. Jeg synes stillingen som sysselmann på Svalbard er en meget spennende jobb, og det har jeg gjort lenge, sier Askholt som innrømmer at det hadde vært greiere å unngå oppmerksomhet på forhånd.

– Men jeg er tilhenger av åpenhet rundt slike prosesser, og da får det bare stå til, sier hun.

Ekspedisjonssjefen i Polaravdelingen er normalt sett med på å avgjøre hvem som får toppjobben på Svalbard. Men i og med at Askholt selv er søker, blir hun selvsagt holdt utenfor denne gang.

En annen av søkerne som er kjent med Svalbard fra før er lagdommer Rune Bård Hansen fra Tønsberg. Han har tidligere vært assisterende sysselmann på øygruppen. Før det var han politiembetsmann flere steder i landet, og har arbeidet som førstestatsadvokat i Økokrim med hovedansvar for miljøkriminalitet og arbeidsmiljøkriminalitet.

Nåværende sysselmann, Odd Olsen Ingerø skal etter planen fratre sin stilling 1. oktober.

Her er søkerlisten

Inderpreet Cheema (25), fengselsbetjent Drammen.

Louise Kavin (38), Gentofte.

Rolf B. Merckoll (60), tingrettsdommer, Sandefjord.

Rune Bård Hansen (57), Lagdommer i Agder lagmannsrett, Tønsberg.

Inger-Marie Landfald (48), tingrettsdommer, Sarpsborg.

Erik Storelv (54), Styreleder Rival Capital, Bærum

Kjerstin Askhold (52), ekspedisjonssjef, Asker

Powered by Labrador CMS