Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Askholt søker toppjobben

Kjerstin Askholt har jobbet med svalbardsaker i 12 år i jobben som ekspedisjonssjef i Polaravdelingen. Nå søker hun jobben som Sysselmann på Svalbard. Her er hun avbildet sammen med justis- og beredskapsminister Anders Anundsen på et besøk i Longyearbyen i november i fjor. FOTO: Christopher Engås

Askholt søker toppjobben

Mangeårig ekspedisjonssjef i Polaravdelingen, Kjerstin Askholt (52), er blant søkerne til stilling som sysselmann på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.04.2015 kl 20:17

For svalbardsamfunnet er Kjerstin Askholt en kjent størrelse. Hun er jurist, og har vært ekspedisjonssjef i Justis- og beredskapsdepartementets Polaravdeling siden 2003, og har naturlig nok et nært forhold til øygruppen.

– Det er flere gode søkere på jobben. Jeg synes stillingen som sysselmann på Svalbard er en meget spennende jobb, og det har jeg gjort lenge, sier Askholt som innrømmer at det hadde vært greiere å unngå oppmerksomhet på forhånd.

– Men jeg er tilhenger av åpenhet rundt slike prosesser, og da får det bare stå til, sier hun.

Ekspedisjonssjefen i Polaravdelingen er normalt sett med på å avgjøre hvem som får toppjobben på Svalbard. Men i og med at Askholt selv er søker, blir hun selvsagt holdt utenfor denne gang.

En annen av søkerne som er kjent med Svalbard fra før er lagdommer Rune Bård Hansen fra Tønsberg. Han har tidligere vært assisterende sysselmann på øygruppen. Før det var han politiembetsmann flere steder i landet, og har arbeidet som førstestatsadvokat i Økokrim med hovedansvar for miljøkriminalitet og arbeidsmiljøkriminalitet.

Nåværende sysselmann, Odd Olsen Ingerø skal etter planen fratre sin stilling 1. oktober.

Her er søkerlisten

Inderpreet Cheema (25), fengselsbetjent Drammen.

Louise Kavin (38), Gentofte.

Rolf B. Merckoll (60), tingrettsdommer, Sandefjord.

Rune Bård Hansen (57), Lagdommer i Agder lagmannsrett, Tønsberg.

Inger-Marie Landfald (48), tingrettsdommer, Sarpsborg.

Erik Storelv (54), Styreleder Rival Capital, Bærum

Kjerstin Askhold (52), ekspedisjonssjef, Asker

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!