Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Asketrusselen vokser

 

Asketrusselen vokser

I løpet av onsdag formiddag vil askeskyen dekke så godt som hele Svalbard, ifølge prognosen fra metoffice i England.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.05.2010 kl 08:21

– Fortsatt er dette prognoser og Avinor har ikke stengt luftrommet, forsikrer overbetjent Erik Nygaard hos Sysselmannen.

Prognosene viser at askeskyen vil nå Svalbard rundt klokken 0200 i natt, og at det mest av Svalbard vil være dekket ved 08-tiden i morgen tidlig.

– Vi må bare vurdere utviklingen utover kvelden og være i beredskap. Det hele kan være over i løpet av torsdag formiddag, sier Nygaard.

Svalbardposten.no følger opp saken.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!