Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Arvtakeren er klar

«Nordsyssel» til kai i Longyearbyen i fjor vår. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Arvtakeren er klar

Remøy Management AS er tildelt kontrakten for nytt tjenesteskip til Sysselmannen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.03.2013 kl 13:53

Kommende sesong blir «Nordsyssel» sin siste i Sysselmannens tjeneste. Til 2014-sesongen skal et nytt fartøy bygges og utrustes med det nyeste innenfor miljøvennlig teknologi, framdriftsmaskineri og navigasjonsutstyr, ifølge Sysselmannen.

Leiekontrakten for den nye båten er tildelt Remøy Management AS, og gjelder for seks sesonger, med opsjon på forlengelse i ytterligere to pluss to sesonger. Kontraktsummen er på 32.931.000 kroner per sesong, totalt 329.310.000 kroner over 10 år.I tillegg til at det nye skipet skal brukes i rednings- og beredskapssammenheng, skal det brukes til andre tjenesteoppgaver som inspeksjoner av øygruppen, samt utsetting av drivstoffdepoter til redningstjenesten.

Endelig kontrakt vil inngås etter at klagefristen for beslutningen om tildeling er utløpt.

Les også:

Siste nytt i Nyheter

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved UNIS, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!