Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Arrangerer filmfestival for jordskjelvofrene

Synne Muggerud Sørensen og Margrethe Flatland håper på fulle hus i helga. FOTO: Eirik Palm

Arrangerer filmfestival for jordskjelvofrene

Håper på full sal for Nepal.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.05.2015 kl 15:00

Jordskjelvet i Nepal har gjort sterkt inntrykk. Nå invitererer Margrethe Flatland (24) og Synne Muggerud Sørensen (22) til filmfestival i Longyearbyen til støtte for jordskjelvofrene. Mens dette skrives har tallet på omkomne etter det kraftige jordskjelvet passert 7.000.

– Det er forferdelig. Selv om vi er så langt unna vil vi bidra på vår måte, sier de to som går på Arktisk naturguide-studiet på Unis.

Flere studenter og forelesere har kunnskaper om- eller relasjoner til Nepal.

– Miljøet vårt er opptatt av fjell, og vi har venner som har vært i Nepal og på Mount Everest, legger Flatland til.

Festivalen starter på Møysalen på Unis fredag med filmene “Nord for sola” og “Bjørnøya”. Mellom filmene er det et pauseforedrag med Christian Bruttel, som forteller om sine opplevelser da han besøkte Nepal noen måneder før jordskjelvet. Lørdag vises filmen “Medisindamene” på kulturhuset.

Filmskaperne stiller filmene gratis til disposisjon under festivalen, og studentene betaler heller ingen leie til Unis eller Longyearbyen lokalstyre. Dermed går alle inntektene uavkortet til organisasjonen Medical Aid Mountaineering i Nepal.

– De små landsbyene rundt Katmandu har trolig hatt det enda verre. Alt kan ligge i ruiner. Forhåpentligvis stiller folk slik at vi får inn penger. Det er vår mulighet til å bidra, sier Sørensen.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!