Arrangerer filmfestival for jordskjelvofrene

Håper på full sal for Nepal.

Synne Muggerud Sørensen og Margrethe Flatland håper på fulle hus i helga.
Publisert

Jordskjelvet i Nepal har gjort sterkt inntrykk. Nå invitererer Margrethe Flatland (24) og Synne Muggerud Sørensen (22) til filmfestival i Longyearbyen til støtte for jordskjelvofrene. Mens dette skrives har tallet på omkomne etter det kraftige jordskjelvet passert 7.000.

– Det er forferdelig. Selv om vi er så langt unna vil vi bidra på vår måte, sier de to som går på Arktisk naturguide-studiet på Unis.

Flere studenter og forelesere har kunnskaper om- eller relasjoner til Nepal.

– Miljøet vårt er opptatt av fjell, og vi har venner som har vært i Nepal og på Mount Everest, legger Flatland til.

Festivalen starter på Møysalen på Unis fredag med filmene “Nord for sola” og “Bjørnøya”. Mellom filmene er det et pauseforedrag med Christian Bruttel, som forteller om sine opplevelser da han besøkte Nepal noen måneder før jordskjelvet. Lørdag vises filmen “Medisindamene” på kulturhuset.

Filmskaperne stiller filmene gratis til disposisjon under festivalen, og studentene betaler heller ingen leie til Unis eller Longyearbyen lokalstyre. Dermed går alle inntektene uavkortet til organisasjonen Medical Aid Mountaineering i Nepal.

– De små landsbyene rundt Katmandu har trolig hatt det enda verre. Alt kan ligge i ruiner. Forhåpentligvis stiller folk slik at vi får inn penger. Det er vår mulighet til å bidra, sier Sørensen.

Powered by Labrador CMS