Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Arrangerer filmfestival for jordskjelvofrene

Synne Muggerud Sørensen og Margrethe Flatland håper på fulle hus i helga. FOTO: Eirik Palm

Arrangerer filmfestival for jordskjelvofrene

Håper på full sal for Nepal.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.05.2015 kl 15:00

Jordskjelvet i Nepal har gjort sterkt inntrykk. Nå invitererer Margrethe Flatland (24) og Synne Muggerud Sørensen (22) til filmfestival i Longyearbyen til støtte for jordskjelvofrene. Mens dette skrives har tallet på omkomne etter det kraftige jordskjelvet passert 7.000.

– Det er forferdelig. Selv om vi er så langt unna vil vi bidra på vår måte, sier de to som går på Arktisk naturguide-studiet på Unis.

Flere studenter og forelesere har kunnskaper om- eller relasjoner til Nepal.

– Miljøet vårt er opptatt av fjell, og vi har venner som har vært i Nepal og på Mount Everest, legger Flatland til.

Festivalen starter på Møysalen på Unis fredag med filmene “Nord for sola” og “Bjørnøya”. Mellom filmene er det et pauseforedrag med Christian Bruttel, som forteller om sine opplevelser da han besøkte Nepal noen måneder før jordskjelvet. Lørdag vises filmen “Medisindamene” på kulturhuset.

Filmskaperne stiller filmene gratis til disposisjon under festivalen, og studentene betaler heller ingen leie til Unis eller Longyearbyen lokalstyre. Dermed går alle inntektene uavkortet til organisasjonen Medical Aid Mountaineering i Nepal.

– De små landsbyene rundt Katmandu har trolig hatt det enda verre. Alt kan ligge i ruiner. Forhåpentligvis stiller folk slik at vi får inn penger. Det er vår mulighet til å bidra, sier Sørensen.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!