Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Armbrudd, skuterbrann og spasertur på isen

Kvinnen var på vei forbi Forskningsparken på snøskuter da hun ble skadet søndag. FOTO: Torill Ustad Stav

Armbrudd, skuterbrann og spasertur på isen

 Mange hendelser ble meldt inn til Sysselmannen søndag kveld.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.04.2009 kl 15:26

– En tilreisende kvinne pådro seg et overarmsbrudd da hun mistet kontrollen over snøskuteren sin ved Forskningsparken søndag kveld, forteller sysselmannsførstebetjent Petter Braaten.

Kvinnen kom i klem mellom skuteren og en bod som står ved skuterløypa ved bygningen.

– Kvinnen ble fraktet til Longyearbyen sykehus, forklarer Braaten.

På isen

Petter Braaten måtte sent søndag kveld bruke signalpistol for å fange oppmerksomheten til en ung mann som hadde tatt seg en spasertur på isen utenfor Vestpynten.

– Vi hadde fått en bekymringsmelding fra noen som sto på flyplassen om at de så et menneske ute på isen, forteller Braaten.

Han fikk vinket mannen til land, og fortalt ham at en slik oppførsel var uønsket.

– Det handler ikke bare om at isen kan være utrygg, men også at folk som ser dette fra land kan bli bekymret og melder fra til oss, sier Braaten.

Det er ikke lenge siden det var åpent vann utenfor Vestpynten. Mannen hadde ikke forståelse for at spaserturen hans kunne oppfattes som farlig for folk på land.

Skuter i brann

Mandag morgen kom det inn en melding om en skuter som hadde brent opp på Fritham søndag kveld. En mann fra Longyearbyen hadde vært på skutertur med kjæresten da skuteren plutselig tok fyr. Mannen skal selv hente vraket i løpet av mandagen.

To blåste rødt

Lørdag ble det gjennomført en promillekontroll like ved SSU og IGP. Sysselmannen kontrollerte hovedsaklig skuterfølger som var i ferd med å starte turen, men også forbipasserende skutere ble stoppet og førerne ble kontrollert. 130 skuterførere måtte blåse, og to personer ble nektet å starte skuterturen på grunn av promille. Ingen ble tatt for promillekjøring.

Ulovlige skuterspor

Fredag var Sysselmannen på en patrulje i nærområdene til Longyearbyen. De oppdaget flere skuterspor på Borgerbreen i det skuterfrie området innerst i Endalen under patruljen.

– Sysselmannen var ute på en patrulje med fokus på såkalt «High-marking», eller kjøring i fjellsidene, da disse sporene ble oppdaget, forklarer Braaten.

Patruljen oppdaget flere spor etter «High-marking» under patruljen blant annet i Fardalen, men ingen skuterførere ble tatt for denne aktiviteten, som kan være ulovlig etter veitrafikkloven.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!