Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Armbrudd, skuterbrann og spasertur på isen

Kvinnen var på vei forbi Forskningsparken på snøskuter da hun ble skadet søndag. FOTO: Torill Ustad Stav

Armbrudd, skuterbrann og spasertur på isen

 Mange hendelser ble meldt inn til Sysselmannen søndag kveld.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.04.2009 kl 15:26

– En tilreisende kvinne pådro seg et overarmsbrudd da hun mistet kontrollen over snøskuteren sin ved Forskningsparken søndag kveld, forteller sysselmannsførstebetjent Petter Braaten.

Kvinnen kom i klem mellom skuteren og en bod som står ved skuterløypa ved bygningen.

– Kvinnen ble fraktet til Longyearbyen sykehus, forklarer Braaten.

På isen

Petter Braaten måtte sent søndag kveld bruke signalpistol for å fange oppmerksomheten til en ung mann som hadde tatt seg en spasertur på isen utenfor Vestpynten.

– Vi hadde fått en bekymringsmelding fra noen som sto på flyplassen om at de så et menneske ute på isen, forteller Braaten.

Han fikk vinket mannen til land, og fortalt ham at en slik oppførsel var uønsket.

– Det handler ikke bare om at isen kan være utrygg, men også at folk som ser dette fra land kan bli bekymret og melder fra til oss, sier Braaten.

Det er ikke lenge siden det var åpent vann utenfor Vestpynten. Mannen hadde ikke forståelse for at spaserturen hans kunne oppfattes som farlig for folk på land.

Skuter i brann

Mandag morgen kom det inn en melding om en skuter som hadde brent opp på Fritham søndag kveld. En mann fra Longyearbyen hadde vært på skutertur med kjæresten da skuteren plutselig tok fyr. Mannen skal selv hente vraket i løpet av mandagen.

To blåste rødt

Lørdag ble det gjennomført en promillekontroll like ved SSU og IGP. Sysselmannen kontrollerte hovedsaklig skuterfølger som var i ferd med å starte turen, men også forbipasserende skutere ble stoppet og førerne ble kontrollert. 130 skuterførere måtte blåse, og to personer ble nektet å starte skuterturen på grunn av promille. Ingen ble tatt for promillekjøring.

Ulovlige skuterspor

Fredag var Sysselmannen på en patrulje i nærområdene til Longyearbyen. De oppdaget flere skuterspor på Borgerbreen i det skuterfrie området innerst i Endalen under patruljen.

– Sysselmannen var ute på en patrulje med fokus på såkalt «High-marking», eller kjøring i fjellsidene, da disse sporene ble oppdaget, forklarer Braaten.

Patruljen oppdaget flere spor etter «High-marking» under patruljen blant annet i Fardalen, men ingen skuterførere ble tatt for denne aktiviteten, som kan være ulovlig etter veitrafikkloven.

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!