Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Armbrudd, skuterbrann og spasertur på isen

Kvinnen var på vei forbi Forskningsparken på snøskuter da hun ble skadet søndag. FOTO: Torill Ustad Stav

Armbrudd, skuterbrann og spasertur på isen

 Mange hendelser ble meldt inn til Sysselmannen søndag kveld.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.04.2009 kl 15:26

– En tilreisende kvinne pådro seg et overarmsbrudd da hun mistet kontrollen over snøskuteren sin ved Forskningsparken søndag kveld, forteller sysselmannsførstebetjent Petter Braaten.

Kvinnen kom i klem mellom skuteren og en bod som står ved skuterløypa ved bygningen.

– Kvinnen ble fraktet til Longyearbyen sykehus, forklarer Braaten.

På isen

Petter Braaten måtte sent søndag kveld bruke signalpistol for å fange oppmerksomheten til en ung mann som hadde tatt seg en spasertur på isen utenfor Vestpynten.

– Vi hadde fått en bekymringsmelding fra noen som sto på flyplassen om at de så et menneske ute på isen, forteller Braaten.

Han fikk vinket mannen til land, og fortalt ham at en slik oppførsel var uønsket.

– Det handler ikke bare om at isen kan være utrygg, men også at folk som ser dette fra land kan bli bekymret og melder fra til oss, sier Braaten.

Det er ikke lenge siden det var åpent vann utenfor Vestpynten. Mannen hadde ikke forståelse for at spaserturen hans kunne oppfattes som farlig for folk på land.

Skuter i brann

Mandag morgen kom det inn en melding om en skuter som hadde brent opp på Fritham søndag kveld. En mann fra Longyearbyen hadde vært på skutertur med kjæresten da skuteren plutselig tok fyr. Mannen skal selv hente vraket i løpet av mandagen.

To blåste rødt

Lørdag ble det gjennomført en promillekontroll like ved SSU og IGP. Sysselmannen kontrollerte hovedsaklig skuterfølger som var i ferd med å starte turen, men også forbipasserende skutere ble stoppet og førerne ble kontrollert. 130 skuterførere måtte blåse, og to personer ble nektet å starte skuterturen på grunn av promille. Ingen ble tatt for promillekjøring.

Ulovlige skuterspor

Fredag var Sysselmannen på en patrulje i nærområdene til Longyearbyen. De oppdaget flere skuterspor på Borgerbreen i det skuterfrie området innerst i Endalen under patruljen.

– Sysselmannen var ute på en patrulje med fokus på såkalt «High-marking», eller kjøring i fjellsidene, da disse sporene ble oppdaget, forklarer Braaten.

Patruljen oppdaget flere spor etter «High-marking» under patruljen blant annet i Fardalen, men ingen skuterførere ble tatt for denne aktiviteten, som kan være ulovlig etter veitrafikkloven.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!