Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

«Argo» er funnet

Seilbåten «Argo» med en mann om bord er funnet etter at det har blitt lett etter den siden lørdag ettermiddag. En bodømann skulle etter planen seile til Svalbard, men har hatt ulike tekniske problemer som har ført til at han ikke kom seg nordover. FOTO: Hovedredningssentralen for Nord-Norge.

«Argo» er funnet

Seilbåten «Argo» som har vært savnet siden lørdag er nå funnet utenfor Finnmark.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.09.2016 kl 13:56

En fiskebåt lokaliserte seilbåten, med en 20 år gammel bodømann om bord, 10-12 nautiske mil nordvest av Sørøya i Finnmark. Det opplyser Hovedredningssentralen i Nord-Norge til NRK.

Seileren har hatt ulike problemer med både dårlig vær og motor, og har derfor ikke kommet seg nordover til Svalbard og Longyearbyen som planlagt.

Hovedredningssentralen fikk inn melding om den savnede seilbåten lørdag ettermiddag. Da var det gått fem dager siden den etter seilingsplanen skulle vært framme på Svalbard. Siden lørdag har det blitt søkt i havområdene mellom fastlandet og Svalbard. Nå er altså båten og seileren funnet.

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!