Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

«Argo» er funnet

Seilbåten «Argo» med en mann om bord er funnet etter at det har blitt lett etter den siden lørdag ettermiddag. En bodømann skulle etter planen seile til Svalbard, men har hatt ulike tekniske problemer som har ført til at han ikke kom seg nordover. FOTO: Hovedredningssentralen for Nord-Norge.

«Argo» er funnet

Seilbåten «Argo» som har vært savnet siden lørdag er nå funnet utenfor Finnmark.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.09.2016 kl 13:56

En fiskebåt lokaliserte seilbåten, med en 20 år gammel bodømann om bord, 10-12 nautiske mil nordvest av Sørøya i Finnmark. Det opplyser Hovedredningssentralen i Nord-Norge til NRK.

Seileren har hatt ulike problemer med både dårlig vær og motor, og har derfor ikke kommet seg nordover til Svalbard og Longyearbyen som planlagt.

Hovedredningssentralen fikk inn melding om den savnede seilbåten lørdag ettermiddag. Da var det gått fem dager siden den etter seilingsplanen skulle vært framme på Svalbard. Siden lørdag har det blitt søkt i havområdene mellom fastlandet og Svalbard. Nå er altså båten og seileren funnet.

Siste nytt i Nyheter

Nytt skred

Natt til onsdag gikk det et skred mellom Tverrdalen og Sverdrupbyen. Sysselmannen ber folk fremdeles tenke seg om to ganger før de beveger seg i bratt terreng.

Trafikkontroll ved skolen

22 kjøretøyer ble stoppet i mørket før skolestart tirsdag morgen. Ikke alle hadde lysene i orden.

Åpner ikke mandag

Vei 300 mellom det gamle museet og Huset skal ryddes for masser, men blir foreløpig ikke åpnet. Se også dronevideo av skredet i saken.

Strømmen tilbake etter strømbrudd

Svalbardbutikken har åpnet igjen etter strømbruddet mandag morgen.

Sleper seilbåt til byen

«Polarsyssel» bistår en seilbåt som fikk motorproblemer ved Nordaustlandet.

Båt fikk problemer

«Spitsbergen Express» fikk motortrøbbel like nord for Isfjord Radio. Hovedredningssentralen sendte helikopter fra Longyearbyen for å bistå.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!