Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

«Argo» er funnet

Seilbåten «Argo» med en mann om bord er funnet etter at det har blitt lett etter den siden lørdag ettermiddag. En bodømann skulle etter planen seile til Svalbard, men har hatt ulike tekniske problemer som har ført til at han ikke kom seg nordover. FOTO: Hovedredningssentralen for Nord-Norge.

«Argo» er funnet

Seilbåten «Argo» som har vært savnet siden lørdag er nå funnet utenfor Finnmark.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.09.2016 kl 13:56

En fiskebåt lokaliserte seilbåten, med en 20 år gammel bodømann om bord, 10-12 nautiske mil nordvest av Sørøya i Finnmark. Det opplyser Hovedredningssentralen i Nord-Norge til NRK.

Seileren har hatt ulike problemer med både dårlig vær og motor, og har derfor ikke kommet seg nordover til Svalbard og Longyearbyen som planlagt.

Hovedredningssentralen fikk inn melding om den savnede seilbåten lørdag ettermiddag. Da var det gått fem dager siden den etter seilingsplanen skulle vært framme på Svalbard. Siden lørdag har det blitt søkt i havområdene mellom fastlandet og Svalbard. Nå er altså båten og seileren funnet.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!