Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ærfuglskiltet på plass

Ingen vil ta på seg ansvaret for å ha satt opp ærfuglskiltet. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Ærfuglskiltet på plass

Ærfuglene ved hundegården har fått sitt eget skilt, til tross for manglende tillatelse.  

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.06.2009 kl 10:00

I forrige uke stod det der. Et lite fareskilt med et fuglesymbol, som skal gjøre de som ferdes ved hundegården oppmerksomme på alle ærfuglene. Skiltet er satt opp til tross for at det ikke er godkjent i henhold til skiltplanen.

Leder av Longyearbyen Feltbiologiske Forening (LoFF), Bjørn Frantzen, benekter at de har noe med produksjonen av skiltet å gjøre og at det heller ikke er de som har satt det opp.

– LoFF har ikke bestilt eller kjøpt slike skilt, ei heller satt dem opp. Når det likevel har kommet opp et slikt skilt, er det ikke oss imot, sier Frantzen.

Annen fare-skilt

I januar i fjor ga Sysselmannen sitt tilsagn til at LoFF skulle få sette opp et ærfuglskilt, men sendte saken videre til Statens Vegvesen for endelig avgjørelse. Statens Vegvesen ville ikke godkjenne skiltet.

– Vi går ikke inn på spesielle dyrearter utover det vi har i forskriften. Da må man bruke annen fare-skilt med underskilt. Vi mener det er greit sammen med nedsatt fartsgrense, sa juridisk seniorrådgiver i Statens Vegvesen, Harald Gjeldsvik, da Svalbardposten skrev om saken i februar i fjor.

LoFF søkte da om å få sette opp et annen fare-skilt, slik vegvesenet foreslo, noe de aldri fikk svar på. Forespørselen ble dermed, ifølge Frantzen, heller ikke innarbeidet i den nye skiltplanen for Longyearbyen.

Positivt

Førstebetjent Petter Braaten, som er trafikkansvarlig hos Sysselmannen, sier han ikke har sett skiltet når Svalbardposten gjør han oppmerksom på det.

– Vi får ta en titt på det og se hva vi gjør, sier Braaten.

Han sier han har forståelse for motivet bak skiltet.

– De som har satt det opp har åpenbart gjort det for å ta vare på fuglene, noe som er positivt for alle parter. Nå får vi se hva slags prosess dette blir videre, sier Braaten.  

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!