Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Årets tyfus til Helle Jakobsen

 

Årets tyfus til Helle Jakobsen

Helle Jakobsen ble tildelt årets tyfusstatuet under 17. mai-forestillingen på Huset i går kveld. Samtidig fikk Ivan Marchenko årets kulturstipend for ungdom på 10.000 kroner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.05.2009 kl 13:35

Jakobsen fikk prisen for sitt arbeid med turngruppa i Svalbard Turn. I fem år har hun vært trener i Svalbard Turn og leder av turngruppa de tre siste årene.

I begrunnelsen fra Longyearbyen lokalstyre for tildeling av årets tyfusstatuett til Jakobsen, uttalte nestleder Heinrich Eggenfellner i lokalstyret at hun spesielt har arbeidet med barn og unge i alderen 5 til 18 år.

Fornøyde barn

- Aktiviteten som utøves er lagt opp på et nivå der alle kan delta og finne utfordringer i forhold til kroppsbeherskelse og utvikling av motorikk. Fra foreldre hører vi at ungene kommer hjem med røde kinn, strålende øyne og nødig går glipp av en trening, uttaler Eggenfellner.

Talentfull gutt

Ivan Marchenko har utmerket seg i mange sammenhenger som en eminent gitarist.

- Mottakeren representerer bredden ved ungdomskulturen på en god måte og stiller positivt opp der han blir invitert til å opptre. Kulturstipendet går til en talentfull ung gutt som er målbevisst og ambisiøs, sier Heinrich Eggenfellner.

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!