Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Årets tyfus til Helle Jakobsen

 

Årets tyfus til Helle Jakobsen

Helle Jakobsen ble tildelt årets tyfusstatuet under 17. mai-forestillingen på Huset i går kveld. Samtidig fikk Ivan Marchenko årets kulturstipend for ungdom på 10.000 kroner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.05.2009 kl 13:35

Jakobsen fikk prisen for sitt arbeid med turngruppa i Svalbard Turn. I fem år har hun vært trener i Svalbard Turn og leder av turngruppa de tre siste årene.

I begrunnelsen fra Longyearbyen lokalstyre for tildeling av årets tyfusstatuett til Jakobsen, uttalte nestleder Heinrich Eggenfellner i lokalstyret at hun spesielt har arbeidet med barn og unge i alderen 5 til 18 år.

Fornøyde barn

- Aktiviteten som utøves er lagt opp på et nivå der alle kan delta og finne utfordringer i forhold til kroppsbeherskelse og utvikling av motorikk. Fra foreldre hører vi at ungene kommer hjem med røde kinn, strålende øyne og nødig går glipp av en trening, uttaler Eggenfellner.

Talentfull gutt

Ivan Marchenko har utmerket seg i mange sammenhenger som en eminent gitarist.

- Mottakeren representerer bredden ved ungdomskulturen på en god måte og stiller positivt opp der han blir invitert til å opptre. Kulturstipendet går til en talentfull ung gutt som er målbevisst og ambisiøs, sier Heinrich Eggenfellner.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!