Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Årets kortur til annerledesland

Tundradundrene startet korkonserten på Huset lørdag. Korbesøkene fra fastlandet er blitt en årlig hendelse. FOTO: Christopher Engås

Årets kortur til annerledesland

Korturene til Svalbard er blitt populære, og planleggingen for neste år er allerede i gang.

Tekst:

Publisert:

Svalbard korfestival 2016 gikk av stabelen i helga, med god deltagelse fra fastlandet. Lesja og Lesjaksogen songkor fra Oppland og Varia vokalis fra Lambertseter var på besøk.

De to korene fikk selskap av tre lokale kor. Foruten Longyearbyen blandakor, stilte Tundradundrene opp i sine karakteristiske skuterstøvler. I tillegg holdt Store Norske mandskor en konsert i daganlegget til Gruve 3 på fredag, i sine karakteristiske gruvelomper.

Fyr på scenen

På Huset lørdag var det konsert med alle korene, med unntak av mandskoret. Tundradundrene satte bokstavelig talt tonen med to nummer, før gjestene fra øverst i Gudbrandsdalen slapp til. Undertegnede ble i særdeleshet imponert over lesjakorets versjon av «Har du fyr» av harstadværingen Ola Bremnes.

Longyearbyen blandakor fulgte opp med flere nordnorske sanger, blant annet «Kjærlighetsvisa» av Halvdan Sivertsen, før oslodamene i Varia Vokalis slapp til. Sistnevnte kor hadde blant annet en artig variant av «Africa» (Toto) på sitt repertoar.

– Strålende

Pål Gunnar Møller i selskapet Travelmaker AS står bak korturene til Svalbard, som nå ser ut til å bli en årlig hendelse. Det begynte i fjor, og planleggingen for neste år er allerede i gang.

– Vi har fått strålende tilbakemeldinger fra deltagerne på begge svalbardturene, sier Møller som driver et firma som spesialiserer seg på kor- og korpsturer til ulike destinasjoner.

– Svalbard gir folk en veldig annerledes opplevelse enn det å reise på kortur til en storby på kontinentet. Det er eksotisk, samtidig som vi får møte likesinnede og være publikum for hverandre, sier Møller som selv synger i kor.

Foruten konsert i Gruve 3 og på Huset, bidro de tilreisende korene i allehelgensgudstjenesten i kirka på søndag, med påfølgende fakkeltog til gravstedet.

– Det blir ny kortur til Svalbard neste år samme helga som i år, og vi er allerede i gang med å sy sammen programmet, forsikrer Pål Christian Møller.

Se bildet større

Lesja og Lesjaskogen songkor hadde forberedt seg godt, og vartet opp med flere nordnorske sanger da de opptrådte på Huset lørdag. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Store Norske har 100 årsjubileum i år. Da passet det ekstra godt at mandskoret holdt sin konsert i daganlegget til nedlagte Gruve 3. FOTO: Hilde Røsvik

Se bildet større

Longyearbyen blandakor i aksjon på scenen på Huset. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Varia Vocalis i aksjon under Svalbard korfestival sist helg. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!