Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Årets første kullskip

«Legiony Polskie» er årets første kullskip på Kapp Amsterdam. FOTO: Trond E. Johansen

Årets første kullskip

«Legiony Polskie» vender i dag tilbake til Nederland med årets første kullast fra Svea.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.07.2010 kl 11:30

Skipet har lastet 72.500 tonn kull fra Kapp Amsterdam, og er det første av rundt 30 skip som skal hente kull fra Svea før årets kullskipingsesong er over i begynnelsen av november.

- Tidligere har sesongen startet allerede før 1. juli. I år ønsket vi en kortere sesong, både på grunn av lavere etterspørsel, og for å spare på bemanning, sier Trond E. Johansen, havneleder i Store Norske.

Siste nytt i Nyheter

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!