Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Årets beste lokalavis

Redaktør Birger Amundsen tok imot prisen i Oslo. Her står han sammen med juryen: Bergit Sønstebø Svendseid (t.v.), Johanne Grieg Kippenbroeck, Birger Amundsen, Anne Kari Jacobsen og Frode Rekve. FOTO: Vidar Alfarnes

Årets beste lokalavis

Svalbardposten ble lørdag kveld kåret til årets lokalavis. Prisen ble delt ut på landsmøtet til Landslaget for lokalaviser i Oslo.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.04.2015 kl 16:12

Det var en enstemmig jury som kåret avisen til årets lokalavis for 2010. De begrunner valget med at avisen holder et imponerende høyt journalistisk nivå. Den griper tak i de nyhetene som angår hele lokalsamfunnet på en forbilledlig måte. Avisen fremstår som fri, uavhengig og hardtslående i et lite, tett samfunn. Juryen trekker også fram at rik kildebruk, sikker prioritering av sakene og engasjerte lederartikler bidrar sterkt til å gjøre Svalbardposten til en relevant og viktig lokalavis.

Fornøyd

Redaktør Birger Amundsen var på landsmøtet og mottok prisen lørdag kveld.

– Jeg er lykkelig og fornøyd på vegne av Svalbardposten og de ansatte. Prisen viser at vi gjør en god jobb, sier han.

Landslaget for lokalaviser har over 100 medlemmer. Av disse leverte 51 inn bidrag til konkurransen. Avisene Dalane Tidende og Vest-Telemark Blad fikk hederlig omtale.

Svalbardposten er kåret til årets beste lokalavis flere ganger, senest for ti år siden. Sist avisen fikk hederlig omtale var i 2007.   

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!