Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Årets beste lokalavis

Redaktør Birger Amundsen tok imot prisen i Oslo. Her står han sammen med juryen: Bergit Sønstebø Svendseid (t.v.), Johanne Grieg Kippenbroeck, Birger Amundsen, Anne Kari Jacobsen og Frode Rekve. FOTO: Vidar Alfarnes

Årets beste lokalavis

Svalbardposten ble lørdag kveld kåret til årets lokalavis. Prisen ble delt ut på landsmøtet til Landslaget for lokalaviser i Oslo.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.04.2015 kl 16:12

Det var en enstemmig jury som kåret avisen til årets lokalavis for 2010. De begrunner valget med at avisen holder et imponerende høyt journalistisk nivå. Den griper tak i de nyhetene som angår hele lokalsamfunnet på en forbilledlig måte. Avisen fremstår som fri, uavhengig og hardtslående i et lite, tett samfunn. Juryen trekker også fram at rik kildebruk, sikker prioritering av sakene og engasjerte lederartikler bidrar sterkt til å gjøre Svalbardposten til en relevant og viktig lokalavis.

Fornøyd

Redaktør Birger Amundsen var på landsmøtet og mottok prisen lørdag kveld.

– Jeg er lykkelig og fornøyd på vegne av Svalbardposten og de ansatte. Prisen viser at vi gjør en god jobb, sier han.

Landslaget for lokalaviser har over 100 medlemmer. Av disse leverte 51 inn bidrag til konkurransen. Avisene Dalane Tidende og Vest-Telemark Blad fikk hederlig omtale.

Svalbardposten er kåret til årets beste lokalavis flere ganger, senest for ti år siden. Sist avisen fikk hederlig omtale var i 2007.   

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!