Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Årets beste avgangselev

Skoleflink: Emilie Ulsnes Sommervold (18) har et vitnemål som gir henne alle muligheter til videre studier. FOTO: Monika Aaserud

Årets beste avgangselev

Emilie Ulsnes Sommervold (18) gikk ut av videregående skole med det som antakelig er Longyearbyens beste vitnemål noen sinne.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.06.2013 kl 14:24

Hun har 12 seksere og seks femmere på det rykende ferske vitnemålet.

– Det er selvfølgelig kjempemorsomt. Jeg er veldig fornøyd med det, sier hun samme dag som hun får det overrakt.

Med et snitt på 5,6 har hun årets beste standpunktkarakterer ved Longyearbyen skole.

– Hvordan har du klart å få så gode karakterer?

– For det første har jeg valgt fag som jeg vet at jeg gjør det godt i. Derfor har jeg holdt meg unna blant annet fysikk. Jeg har jobbet jevnt med fagene og tatt til meg tilbakemeldingene fra lærerne.Jeg vet hva de er ute etter. Det er også viktig å alltid huske å referere til teksten man jobber med. Det er ikke så viktig at det man skriver er så veldig smart, bare det er referert til teksten. Det liker lærerne godt, sier hun.

– Handler om å prioritere

Ved siden av å sikre seg de gode standpunktkarakterene har hun tatt fransk 3 som privatist og vært leder av elevrådet.

– Har du ofret noe for å gjøre det så godt på skolen?

– Nei, jeg har gjort alt jeg har lyst til ved siden av skolen. Denne vinteren har jeg jobbet litt, jeg er med i Ung foto og tar mye bilder. I tillegg liker jeg å gå tur og å kjøre snøskuter. Skolearbeid handler om å prioritere. Man må skaffe seg oversikt over når de forskjellige oppgavene skal leveres. Er man strukturert tar det ikke så lang tid å skrive oppgavene når man først har satt seg ned med dem, forteller hun.

Skal ut å reise

Bak seg har hun russetiden og foran seg har hun alle muligheter med et slikt vitnemål i hendene.

– Planen nå er å jobbe frem til januar, slik at jeg tjener litt penger. På nyåret har jeg lyst til å reise til New Zealand. Neste år vil jeg studere filosofi i enten Oslo eller Bergen, sier hun.

Hvilket yrke hun skal velge, er foreløpig ikke bestemt. Men hun har noen klare tanker om hva hun ikke ønsker å bli.

– Jeg vil ikke ha et yrke der jeg har ansvar for andres liv. Derfor kunne jeg aldri tenke meg å bli pilot eller lege, sier hun.

– Fenomenalt vitnemål

Rektor Frode Sømme bekrefter at Emilies vitnemål er det beste skolen leverer ut i år og at det muligens er det beste vitnemålet fra Longyearbyen skole noen sinne.

– Vi er stolte av å ha en elev som har prestert på dette nivået. Hun har et fenomenalt vitnemål og det viser at det er mulig å få det til på Svalbard, selv om vi har en annen opplæringsmodell, sier Sømme.

Siste nytt i Nyheter

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Rema 1000 vil bygge nytt

På byens største parkeringsplass.

Rema 1000 to be built

The grocery chain wants to open a store in Longyearbyen in the parking lot in front of Svalbardbutikken.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!