Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Årets anlegg

Frøbanken i Longyearbyen ble åpnet i februar 2008. Den er bygget inn i fjellet og har i alt tre frøhvelv. FOTO: Birger Amundsen

Årets anlegg

Svalbard globale frøhvelv ble onsdag kveld kåret til «Årets Anlegg 2008».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.03.2009 kl 11:54

Det var på Byggegallaen under Byggedagene 2009, som pågår i Oslo denne uken, at Svalbard globale frøhvelv ble kåret til «Årets Anlegg 2008».

Tjener sin hensikt

Juryen, som var sammensatt av representanter fra hele byggebransjen, begrunner avgjørelsen med at vinnerprosjektet er utført på en fremragende måte, at det tjener sin hensikt og at det er godt gjennomført uten vanlig mulighet for fleksibilitet i logistikken. Juryen fremhever også at prosjektet skiller seg ut ved sin helt spesielle funksjon og at anlegget er ett av de mest betydningsfulle ikke bare i norsk målestokk, men også for verdenssamfunnet.

Betyr mye

Det er LNS som har stått for byggingen av frøbanken på oppdrag for Statsbygg. Barlindhaug Consult er arkitektene bak konstruksjonen.

– Det betyr veldig mye for oss, vi var i konkurranse med 150 andre anlegg sier Malvin Nilsen, som er administrerende direktør ved LNS.

Stort for Svalbard

Nilsen forteller at juryen blant annet så på samarbeid, HMS og om byggherren var fornøyd da de vurderte årets kandidater, og at det var en helhetsvurdering selskapet vant på.

– Dette er stort for oss og stort for Svalbard, sier Nilsen.

De andre to prosjektene som var nominert til prisen, er Ypsilon, en bro i Drammen, og Eiksundtunnelen, en undersjøisk tunnel i Møre og Romsdal.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!