Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Årets anlegg

Frøbanken i Longyearbyen ble åpnet i februar 2008. Den er bygget inn i fjellet og har i alt tre frøhvelv. FOTO: Birger Amundsen

Årets anlegg

Svalbard globale frøhvelv ble onsdag kveld kåret til «Årets Anlegg 2008».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.03.2009 kl 11:54

Det var på Byggegallaen under Byggedagene 2009, som pågår i Oslo denne uken, at Svalbard globale frøhvelv ble kåret til «Årets Anlegg 2008».

Tjener sin hensikt

Juryen, som var sammensatt av representanter fra hele byggebransjen, begrunner avgjørelsen med at vinnerprosjektet er utført på en fremragende måte, at det tjener sin hensikt og at det er godt gjennomført uten vanlig mulighet for fleksibilitet i logistikken. Juryen fremhever også at prosjektet skiller seg ut ved sin helt spesielle funksjon og at anlegget er ett av de mest betydningsfulle ikke bare i norsk målestokk, men også for verdenssamfunnet.

Betyr mye

Det er LNS som har stått for byggingen av frøbanken på oppdrag for Statsbygg. Barlindhaug Consult er arkitektene bak konstruksjonen.

– Det betyr veldig mye for oss, vi var i konkurranse med 150 andre anlegg sier Malvin Nilsen, som er administrerende direktør ved LNS.

Stort for Svalbard

Nilsen forteller at juryen blant annet så på samarbeid, HMS og om byggherren var fornøyd da de vurderte årets kandidater, og at det var en helhetsvurdering selskapet vant på.

– Dette er stort for oss og stort for Svalbard, sier Nilsen.

De andre to prosjektene som var nominert til prisen, er Ypsilon, en bro i Drammen, og Eiksundtunnelen, en undersjøisk tunnel i Møre og Romsdal.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!