Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Årets anlegg

Frøbanken i Longyearbyen ble åpnet i februar 2008. Den er bygget inn i fjellet og har i alt tre frøhvelv. FOTO: Birger Amundsen

Årets anlegg

Svalbard globale frøhvelv ble onsdag kveld kåret til «Årets Anlegg 2008».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.03.2009 kl 11:54

Det var på Byggegallaen under Byggedagene 2009, som pågår i Oslo denne uken, at Svalbard globale frøhvelv ble kåret til «Årets Anlegg 2008».

Tjener sin hensikt

Juryen, som var sammensatt av representanter fra hele byggebransjen, begrunner avgjørelsen med at vinnerprosjektet er utført på en fremragende måte, at det tjener sin hensikt og at det er godt gjennomført uten vanlig mulighet for fleksibilitet i logistikken. Juryen fremhever også at prosjektet skiller seg ut ved sin helt spesielle funksjon og at anlegget er ett av de mest betydningsfulle ikke bare i norsk målestokk, men også for verdenssamfunnet.

Betyr mye

Det er LNS som har stått for byggingen av frøbanken på oppdrag for Statsbygg. Barlindhaug Consult er arkitektene bak konstruksjonen.

– Det betyr veldig mye for oss, vi var i konkurranse med 150 andre anlegg sier Malvin Nilsen, som er administrerende direktør ved LNS.

Stort for Svalbard

Nilsen forteller at juryen blant annet så på samarbeid, HMS og om byggherren var fornøyd da de vurderte årets kandidater, og at det var en helhetsvurdering selskapet vant på.

– Dette er stort for oss og stort for Svalbard, sier Nilsen.

De andre to prosjektene som var nominert til prisen, er Ypsilon, en bro i Drammen, og Eiksundtunnelen, en undersjøisk tunnel i Møre og Romsdal.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!