Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Arbeidsulykke i Svea

 

Arbeidsulykke i Svea

En gruveelektriker fikk brannskader etter en kortslutning i Svea Nord.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.05.2011 kl 13:26

Mannen er midt i 50-årene og jobber som gruveelektriker i Store Norske. Han drev med elektroarbeid på et såkalt loadsenter, som er en strømforsyningsenhet til oppfaringsdriften på to nye panel ytterst i gruva.

– En kortslutning førte til stor varmeutvikling, og mannen fikk sterk varme på seg. Men han hadde vernebriller, så han berget øynene, sier førstebetjent hos Sysselmannen, Arild Lyssand. ?

De fikk melding om ulykken rett etter klokken 08 mandag morgen. Mannen ble hentet med helikopter og sendt til Longyearbyen sykehus.

Skader i ansiktet

– Han har fått en førstegrads forbrenning, og har det etter forholdene ganske bra, sier avdelingsleder ved sykehuset, Søren Nissen.

Mannen har fått skader i ansiktet og på øvre del av brystet. Han er innlagt og får behandling ved sykehuset.

– Vi skifter på sårene, sjekker for infeksjoner og holder huden ved like, sier Nissen.

Han forteller at skadene kunne blitt mye mer alvorlige dersom mannen hadde vært i direkte kontakt med høyspenning.

Etterforskes

Både Arbeidstilsynet og Sysselmannen har vært i Svea og gjort undersøkelser der ulykken skjedde. Sysselmannen etterforsker saken videre.

– Nå som vi har gjort åstedsundersøkelse, kan vi gjennomføre avhør på en god måte, sier Lyssand. ?

I tillegg til den skadde mannen skal Sysselmannen snakke med andre elektrofolk i Svea, vitner og flere fra ledelsen i Store Norske.

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!