Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Arbeider brakk foten

Forrige helg kom første lass med kull ut fra Lunckefjell-gruva. Denne uka skjedde de første to arbeidsulykkene i forbindelse med gruva. FOTO: Store Norske

Arbeider brakk foten

En gruvearbeider i 20-årene fikk en bom over foten tirsdag. Det er konstatert brudd.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.10.2013 kl 16:48

Sysselmannen fikk melding om arbeidsulykka klokka halv fem tirsdag ettermiddag, og sendte sitt Super Puma-helikopter til Svea for å hente den skadde. Han ble fraktet til Longyearbyen sykehus hvor det ble konstatert brudd i en fot.

Ulykka skjedde i forbindelse med arbeid med den nye gruva i Lunckefjellet.

Arbeidstilsynet er rutinemessig koblet inn i saken, og Sysselmannen har opprettet sak.

– Vi har ikke foretatt noe avhør i saken ennå. Det vil bli gjort etter hvert, sier sysselmannsførstebetjent Trond Olsen hos Sysselmannen.

Fungerende HMS-sjef i Store Norske, Oddmund Rønning, forteller at arbeidsulykka skjedde inne i den nye gruva.

– Det er snakk om en stålbom på en trommelkuttemaskin, som falt på foten til arbeideren. Det er en tung bom, og den traff litt bak stålhetta på verneskoen, slik at mannen har fått en bruddskade på vrista, sier Rønning.

Også arbeidsulykka på søndag, da en mann fikk strøm i seg, skjedde i forbindelse med arbeid med den nye gruva i Lunckefjellet. Store Norske har stanset arbeidet på stedet ei stund for å gjennomgå sikkerhetsregimet.

– En del av det utstyret som brukes i Lunckefjellet er nytt. Det er kjent utstyr, men med en del modifikasjoner som gjør at det trengs en ny sikkerhetsgjennomgang. Vi har drevet på med dette sikkerhetsarbeidet i går og i dag, sier Rønning.

– Er det ting med den nye gruva som gjør at det lettere kan oppstå ulykker?

– Det skal ikke være det. Våre folk er erfarne, og den nye gruva drives etter samme prinsipper som Svea Nord. Vi tar på største alvor at vi er på vei inn på en ny arena, og vi prøver alt vi kan for å redusere risiko for ulykker og andre uønskede hendelser, sier Oddmund Rønning.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!