Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Arbeider brakk foten

Forrige helg kom første lass med kull ut fra Lunckefjell-gruva. Denne uka skjedde de første to arbeidsulykkene i forbindelse med gruva. FOTO: Store Norske

Arbeider brakk foten

En gruvearbeider i 20-årene fikk en bom over foten tirsdag. Det er konstatert brudd.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.10.2013 kl 16:48

Sysselmannen fikk melding om arbeidsulykka klokka halv fem tirsdag ettermiddag, og sendte sitt Super Puma-helikopter til Svea for å hente den skadde. Han ble fraktet til Longyearbyen sykehus hvor det ble konstatert brudd i en fot.

Ulykka skjedde i forbindelse med arbeid med den nye gruva i Lunckefjellet.

Arbeidstilsynet er rutinemessig koblet inn i saken, og Sysselmannen har opprettet sak.

– Vi har ikke foretatt noe avhør i saken ennå. Det vil bli gjort etter hvert, sier sysselmannsførstebetjent Trond Olsen hos Sysselmannen.

Fungerende HMS-sjef i Store Norske, Oddmund Rønning, forteller at arbeidsulykka skjedde inne i den nye gruva.

– Det er snakk om en stålbom på en trommelkuttemaskin, som falt på foten til arbeideren. Det er en tung bom, og den traff litt bak stålhetta på verneskoen, slik at mannen har fått en bruddskade på vrista, sier Rønning.

Også arbeidsulykka på søndag, da en mann fikk strøm i seg, skjedde i forbindelse med arbeid med den nye gruva i Lunckefjellet. Store Norske har stanset arbeidet på stedet ei stund for å gjennomgå sikkerhetsregimet.

– En del av det utstyret som brukes i Lunckefjellet er nytt. Det er kjent utstyr, men med en del modifikasjoner som gjør at det trengs en ny sikkerhetsgjennomgang. Vi har drevet på med dette sikkerhetsarbeidet i går og i dag, sier Rønning.

– Er det ting med den nye gruva som gjør at det lettere kan oppstå ulykker?

– Det skal ikke være det. Våre folk er erfarne, og den nye gruva drives etter samme prinsipper som Svea Nord. Vi tar på største alvor at vi er på vei inn på en ny arena, og vi prøver alt vi kan for å redusere risiko for ulykker og andre uønskede hendelser, sier Oddmund Rønning.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!