Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Åpnet med full sal

Publikum vet å kjenne sin besøkelsestid når eksperter stiller opp med foredrag om Svalbard. FOTO: Christopher Engås

Åpnet med full sal

Svalbardseminaret er igang.

Tekst:

Publisert:

Det var fullsatt sal da Svalbardseminaret startet tirsdag kveld. 141 tilskuere var registrert da sysselmann Odd Olsen Ingerø (nederste bildet) ønsket velkommen til årets seminar, som er det tjuende i rekken.

Første foredragsholder i år var Jon Aars, og temaet var selvsagt isbjørn på Svalbard. Aars er en av landets fremste isbjørnforskere, og har i tolv år fulgt bestanden på øygruppa.

Aars’ budskap var blant annet at det ikke er sikkert av isbjørn-bestanden på Svalbard er nedadgående i dag, men at det godt kan skje i framtida, som følge av mindre sjøis. Publikum fikk også høre om ulike overlevelsesstrategier blant bjørnene på Svalbard. Mens noen er svært stedbundne, streifer andre over store områder. Det er også klart at døtrene læres opp av mødrene, og at mange velger å holde seg i samme område med samme jaktmønster som moren.
Da foredragsserien fortsatte torsdag, var temaene “Øvelse Svalbard” og sikkerhet på tur med foredragsholdere fra Sysselmannen, Røde Kors og Unis.

Svalbardseminiaret består i år av tilsammen ni foredrag, og avsluttes 3. feburar.

Her kan du se programmet.

Nøkkelord

Se bildet større

Sysselmann Odd Olsen Ingerø ønsket en fullsatt sal velkommen. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!