Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Åpnet 4G-nett på Svalbard

 

Åpnet 4G-nett på Svalbard

Svalbard er det første stedet Telenor skal teste ut sitt 4G-nett. Åpningen av nettet ble gjort i går.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.05.2011 kl 10:03

– Det sa ikke poff, smiler konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

Han står i kontrollrommet til Telenor Svalbard, sammen med styreleder i Telenor, Harald Norvik og administrerende direktør i Telenor Svalbard, Harald Fagermoen.

Norvik har akkurat trykket på en knapp inni et skap og med det åpnet 4G-nettet på Svalbard. Åpningen ble gjort i forbindelse med at Telenor i helgen feiret sitt 100-årsjubileum på Svalbard. 

Stor endring

– Svalbard og Longyearbyen har endret seg radikalt på de årene, og vi har vært med og gitt innbyggerne bedre kommunikasjonsmidler. Nå har vi tatt enda et skritt, ved at 4G-nettet er åpnet, sier Norvik.  

Foreløpig skal nettet bare testes, og tjenesten gjøres ikke tilgjengelig for allmennheten før til neste år. 

– I første omgang skal vi låne ut testutstyr til noen av de største kundene våre, og etter hvert vil det bli et kommersielt tilbud, sier Fagermoen. 

Høyere hastighet

4G er en teknologi for fjerde generasjons mobiltjenester i mobilnett som vil gi vesentlig høyere hastigheter for dataoverføring enn det tidligere generasjoner har kunnet tilby. 4G er utviklet for å kunne overføre høykapasitets-tjenester som mobilt bredbånd, MMS, video chat, mobil-TV med HDTV-kvalitet og IP-basert tale og data. Hastigheten er på opp mot 100 Mbit i sekundet. 

– Svalbard har veldig mange besøkende, og gjennomsnittsbruken av mobile tjenester er høyere her enn på fastlandet. I forhold til kundeopplevelsen blir mobiliteten suveren med det nye nettet, sier konsernsjef Baksaas.

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!