Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Åpner pengesekken

Styret i Svalbards miljøvernfond: Kjell Mork (t.v.), Ottar Krohn, leder Ann Kristin Olsen, Aud Andersen, Kari Torill Guldahl og sekretær Trine Krystad i sentrum av Longyearbyen. Blant de som får penger er Bydrift som får 300.000 kroner til bymiljøtiltak i sentrum. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Åpner pengesekken

Torsdag delte Svalbards miljøvernfond ut over 7 millioner kroner. 42 prosjekter får støtte, mest får cruiseskiporganisasjonen AECO.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.04.2012 kl 16:41

AECO får rundt 2 millioner kroner til tre prosjekter, blant annet å lage retningslinjer for ilandstigningssteder på østkysten av Spitsbergen. AECO har allerede laget slike retningslinjer ilandstigningsplasser på vestkysten.

– Det er god kvalitet på prosjektene og gjennomarbeidede søknader. AECOs kunder bidrar til en stor del av fondet. Det er rimelig at reiselivet får uttelling, sier styreleder Ann Kristin Olsen i Svalbards miljøvernfond.

Stor søknadsbunke

Totalt 112 søknader kom inn til denne tildelingsrunden.

– Det er omtrent det dobbelte av hva det pleier. Det er vi fornøyde med, fordi vi har ekstra mye penger i potten denne gangen, sier Olsen.

Årsaken til at potten er større i år, er at fondet feirer sitt 5-årsjubileum. Til sammen skal det deles ut 13 millioner kroner i år.

42 av prosjektene får støtte. Til sammen ble det delt ut 7.365.000 kroner i denne tildelingsrunden.


Se hvem som har fått støtte her!

Last ned vedlegg

Fondet.pdf

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!