Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Åpner opp lokalene

 

Åpner opp lokalene

Innen 1. august skal Arctica være ute av Svalbardbutikken. Da starter en ombygging av butikklokalene og Lyd & Bilde flytter inn.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– 1. august går leieavtalen med Arctica ut. Da skal vi begynne å rive veggene som er rundt sportsbutikken. Vi får en større flate og mer effektiv drift, sier administrerende direktør i Coop Svalbard, Jan Haugan.
Han forteller at butikken skal være åpen under omleggingen.
– Litt rot får vi, men jeg tror det skal gå greit. Vi skal oppgradere hele varehuset, og det kommer noen overraskelser, sier Haugan.

Mye enklere
Tone Sund, avdelingsleder for Lyd & Bilde ser positivt på å flytte inn under samme tak som resten av Coop.
– Alt blir mye enklere når alle kommer i samme bygg. Da kan vi ha samme åpningstider som de andre og dermed gi kundene et bedre tilbud, mener hun.
Hun forteller at de også får ny og finere innredning og at det blir bra å få en annerledes vareplasserning.
– Og så er det mange flere innom Svalbardbutikken. Der går det mer jevnt, så jeg tror vi kommer til å bedre omsetningen vår, forteller Sund.

Bytter plass
I forbindelse med omleggingen vil noen av avdelingene på Svalbardbutikken få nye arealer. Parfymeavdelingen skal flyttes til der Arctica ligger i dag, og gave og suveniravdelingen flytter inn der parfymeavdelingen ligger. Lyd & Bilde plasseres i deler av lokalet Arctica har leid, og går over i hus og hjem-avdelingen.
– Vi har hele tiden behov for å renovere. Nå er det fem år siden sist og det blir et mer rasjonelt opplegg, sier Haugan.
17. oktober skal omleggingen være ferdig, og Svalbardbutikken skal ha en nyåpning.

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!