Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Åpner lommeboka

FOTO: Christopher Engås

Åpner lommeboka

Innovasjon Norge skal drysse penger over Svalbard. Det har Stortinget bestemt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.01.2014 kl 22:40

Denne uka var forslaget til endringer i lov av 19. desember 2003 om Innovasjon Norge til votering. Her heter det at «Loven gjelder også for Svalbard». Dermed har det statlige virkemiddelapparatet fått fullmakt og marsjordre om å spre penger gjennom lån og tilskudd til bedrifter også lengst nord.

Det er også full enighet i Stortignet om at Innovasjon Norges formål i framtida er å være et «virkemiddel for å realisere verdiskapende næringsutvikling» på Svalbard på lik linje med resten av landet.

– Anerkjennelse
Lokalstyreleder Christin Kristoffersen (Ap) er mer enn fornøyd og kaller det først og fremst en anerkjennelse.

– For det førte er det en anerkjennelse av at næringsutvikling på Svalbard er viktig. I tillegg betyr det at vi blir hørt og at det er viktig å snakke om nord i sør. Og så vil vi kunne få enda flere dyktige næringsaktører, sier hun.

Innovasjon Norge var i fjor høst på besøk i Longyearbyen for å fortelle om hva de kan bidra med. Kristoffersen tar dem på ordet og mener det er grunn til å forvente at Longyearbyen vil få tilgang til enda flere regionale utviklingsmidler. Arbeidet med en strategisk næringsplan er også godt i gang.

Ikke så løst
Men selv om vedtaket er enstemmig, er det langt fra sikkert at pengene sitter så løst som næringslivet skulle ønske seg.

– Vi ser med en viss bekymring at det gis mindre penger til Innovasjon Norge i det nye statsbudsjettet, men det åpnes for en annen tilgang og annen måte å drive næringsutviklingen på, vil jeg tro.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!