Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Åpner lommeboka

FOTO: Christopher Engås

Åpner lommeboka

Innovasjon Norge skal drysse penger over Svalbard. Det har Stortinget bestemt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.01.2014 kl 22:40

Denne uka var forslaget til endringer i lov av 19. desember 2003 om Innovasjon Norge til votering. Her heter det at «Loven gjelder også for Svalbard». Dermed har det statlige virkemiddelapparatet fått fullmakt og marsjordre om å spre penger gjennom lån og tilskudd til bedrifter også lengst nord.

Det er også full enighet i Stortignet om at Innovasjon Norges formål i framtida er å være et «virkemiddel for å realisere verdiskapende næringsutvikling» på Svalbard på lik linje med resten av landet.

– Anerkjennelse
Lokalstyreleder Christin Kristoffersen (Ap) er mer enn fornøyd og kaller det først og fremst en anerkjennelse.

– For det førte er det en anerkjennelse av at næringsutvikling på Svalbard er viktig. I tillegg betyr det at vi blir hørt og at det er viktig å snakke om nord i sør. Og så vil vi kunne få enda flere dyktige næringsaktører, sier hun.

Innovasjon Norge var i fjor høst på besøk i Longyearbyen for å fortelle om hva de kan bidra med. Kristoffersen tar dem på ordet og mener det er grunn til å forvente at Longyearbyen vil få tilgang til enda flere regionale utviklingsmidler. Arbeidet med en strategisk næringsplan er også godt i gang.

Ikke så løst
Men selv om vedtaket er enstemmig, er det langt fra sikkert at pengene sitter så løst som næringslivet skulle ønske seg.

– Vi ser med en viss bekymring at det gis mindre penger til Innovasjon Norge i det nye statsbudsjettet, men det åpnes for en annen tilgang og annen måte å drive næringsutviklingen på, vil jeg tro.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!