Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Åpner lommeboka

FOTO: Christopher Engås

Åpner lommeboka

Innovasjon Norge skal drysse penger over Svalbard. Det har Stortinget bestemt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.01.2014 kl 22:40

Denne uka var forslaget til endringer i lov av 19. desember 2003 om Innovasjon Norge til votering. Her heter det at «Loven gjelder også for Svalbard». Dermed har det statlige virkemiddelapparatet fått fullmakt og marsjordre om å spre penger gjennom lån og tilskudd til bedrifter også lengst nord.

Det er også full enighet i Stortignet om at Innovasjon Norges formål i framtida er å være et «virkemiddel for å realisere verdiskapende næringsutvikling» på Svalbard på lik linje med resten av landet.

– Anerkjennelse
Lokalstyreleder Christin Kristoffersen (Ap) er mer enn fornøyd og kaller det først og fremst en anerkjennelse.

– For det førte er det en anerkjennelse av at næringsutvikling på Svalbard er viktig. I tillegg betyr det at vi blir hørt og at det er viktig å snakke om nord i sør. Og så vil vi kunne få enda flere dyktige næringsaktører, sier hun.

Innovasjon Norge var i fjor høst på besøk i Longyearbyen for å fortelle om hva de kan bidra med. Kristoffersen tar dem på ordet og mener det er grunn til å forvente at Longyearbyen vil få tilgang til enda flere regionale utviklingsmidler. Arbeidet med en strategisk næringsplan er også godt i gang.

Ikke så løst
Men selv om vedtaket er enstemmig, er det langt fra sikkert at pengene sitter så løst som næringslivet skulle ønske seg.

– Vi ser med en viss bekymring at det gis mindre penger til Innovasjon Norge i det nye statsbudsjettet, men det åpnes for en annen tilgang og annen måte å drive næringsutviklingen på, vil jeg tro.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!