Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Åpner for polar beer

Robert Johansen og andre interesserte får nå brygge øl og andre alkoholholdige drikkevarer på Svalbard. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Åpner for polar beer

Produksjon av alkoholholdige drikkevarer blir lovlig på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.06.2014 kl 09:22

Fra 01. juli 2014 kan man produsere øl og annen alkoholholdig drikke på Svalbard. Dette gleder mange, spesielt Robert Johansen, som er styreleder i Svalbard Bryggeri AS.

– Dette er jo en gledens dag, og et resultat av fem og et halvt år arbeid fra Svalbard Bryggeri sin side, forteller han.

Johansen, og andre som ønsker det, kan nå brygge sitt eget øl her nord. Førstnevnte ønsker å være i gang fra september, og vil bruke lokalt smeltvann fra isbreer, og eget gjær, som vil gi deres øl sin særegenhet.

– Det er ikke noe poeng i å sende vann til Svalbard. Nå kan vi produsere øl selv, og dermed ta over deler av det markedet som er her. Etter hvert vil vi gjerne utvide til salg på fastlandet, påpeker Johansen.

Han har store planer for Svalbard Bryggeri, og med på planene har han blant annet Innovasjon Norge. Leonhard Nilsen og Sønner Spitsbergen AS er klare med et bygg i Longyearbyen som skal huse mikrobryggeriet.

- Her blir det både Pale Ale, Stout, og sesongøl, men vi satser nok mest på lyst øl. Dette er jo også flott for de som ønsker å brygge øl og andre varer hjemme, mener Johansen.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!