Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Åpner for polar beer

Robert Johansen og andre interesserte får nå brygge øl og andre alkoholholdige drikkevarer på Svalbard. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Åpner for polar beer

Produksjon av alkoholholdige drikkevarer blir lovlig på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.06.2014 kl 09:22

Fra 01. juli 2014 kan man produsere øl og annen alkoholholdig drikke på Svalbard. Dette gleder mange, spesielt Robert Johansen, som er styreleder i Svalbard Bryggeri AS.

– Dette er jo en gledens dag, og et resultat av fem og et halvt år arbeid fra Svalbard Bryggeri sin side, forteller han.

Johansen, og andre som ønsker det, kan nå brygge sitt eget øl her nord. Førstnevnte ønsker å være i gang fra september, og vil bruke lokalt smeltvann fra isbreer, og eget gjær, som vil gi deres øl sin særegenhet.

– Det er ikke noe poeng i å sende vann til Svalbard. Nå kan vi produsere øl selv, og dermed ta over deler av det markedet som er her. Etter hvert vil vi gjerne utvide til salg på fastlandet, påpeker Johansen.

Han har store planer for Svalbard Bryggeri, og med på planene har han blant annet Innovasjon Norge. Leonhard Nilsen og Sønner Spitsbergen AS er klare med et bygg i Longyearbyen som skal huse mikrobryggeriet.

- Her blir det både Pale Ale, Stout, og sesongøl, men vi satser nok mest på lyst øl. Dette er jo også flott for de som ønsker å brygge øl og andre varer hjemme, mener Johansen.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!