Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Åpner for polar beer

Robert Johansen og andre interesserte får nå brygge øl og andre alkoholholdige drikkevarer på Svalbard. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Åpner for polar beer

Produksjon av alkoholholdige drikkevarer blir lovlig på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.06.2014 kl 09:22

Fra 01. juli 2014 kan man produsere øl og annen alkoholholdig drikke på Svalbard. Dette gleder mange, spesielt Robert Johansen, som er styreleder i Svalbard Bryggeri AS.

– Dette er jo en gledens dag, og et resultat av fem og et halvt år arbeid fra Svalbard Bryggeri sin side, forteller han.

Johansen, og andre som ønsker det, kan nå brygge sitt eget øl her nord. Førstnevnte ønsker å være i gang fra september, og vil bruke lokalt smeltvann fra isbreer, og eget gjær, som vil gi deres øl sin særegenhet.

– Det er ikke noe poeng i å sende vann til Svalbard. Nå kan vi produsere øl selv, og dermed ta over deler av det markedet som er her. Etter hvert vil vi gjerne utvide til salg på fastlandet, påpeker Johansen.

Han har store planer for Svalbard Bryggeri, og med på planene har han blant annet Innovasjon Norge. Leonhard Nilsen og Sønner Spitsbergen AS er klare med et bygg i Longyearbyen som skal huse mikrobryggeriet.

- Her blir det både Pale Ale, Stout, og sesongøl, men vi satser nok mest på lyst øl. Dette er jo også flott for de som ønsker å brygge øl og andre varer hjemme, mener Johansen.

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!