Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Åpner døra for teknikkfag

Styret i Oppvekstforetaket var i dag på omvisning på Longyearbyen skole. Rektor Anne Gellein (ved speilet) forteller om skolens utfordringer og lokaler. FOTO: Anders Fjellestad

Åpner døra for teknikkfag

Politikerne vil gjøre alt de kan for å oppfylle 10. klassingenes yrkesfagønsker. Nå kan det bli to yrkesfag til høsten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.01.2012 kl 15:59

Åtte av elevene i 10. klasse ønsker å ta yrkesfaget teknikk og industriell produksjon (TIP) neste skoleår. 

Fredag ettermiddag behandlet styret i Oppvekstforetaket yrkesfagtilbudet for neste skoleår. I likhet med næringslivet, er politikerne villige til å strekke seg langt for å innfri 10. klassingenes ønske.

To muligheter

Utfordringen for Oppvekstforetaket er å finne egnede lokaler for det ressurskrevende yrkesfaget. LNS Spitsbergens verksted er et egnet lokale, men selskapet kan ikke si om de klarer å frigjøre verkstedet før i april. Det setter Oppvekstforetaket i en tidsknipe.

Politikerne vedtok fredag at skolen fremdeles skal undersøke om elevene som vil ha TIP i stedet kan samle seg om et annet yrkesfag som ikke trenger lokaler utenfor skolen.

Trenger garanti

Parallelt med dette, skal lokalstyret avgjøre om de kan gi garanti for at faget skal gå over to eller flere år. Av praktiske og økonomiske grunner, er LNSS avhengig av å leie ut verkstedet i mer enn ett år.

Dersom lokalstyret gir denne garantien, og verkstedet blir tilgjengelig, ser det lyst ut for TIP.

– Men dette er ingen garanti for at TIP starter til høsten. Vi trenger forhåndsgarantien fra lokalstyret, sa styreleder Anita Johansen (Ap) under behandlingen.

To yrkesfag?

Samtidig vil elektrofagtilbudet bli videreført. Det betyr at dagens VG1-elever på elektro da får fortsette i VG2 neste skoleår.

Skulle alt gå etter planen, kan det dermed bli to yrkesfag fra høsten av. Oppvekstforetaket ser ut til å ende opp med et mindreforbruk på opptil 600.000 kroner i 2011. Disse pengene overføres til årets budsjett, noe som gir økonomisk rom for to yrkesfag.
 

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!