Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Åpner døra for teknikkfag

Styret i Oppvekstforetaket var i dag på omvisning på Longyearbyen skole. Rektor Anne Gellein (ved speilet) forteller om skolens utfordringer og lokaler. FOTO: Anders Fjellestad

Åpner døra for teknikkfag

Politikerne vil gjøre alt de kan for å oppfylle 10. klassingenes yrkesfagønsker. Nå kan det bli to yrkesfag til høsten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.01.2012 kl 15:59

Åtte av elevene i 10. klasse ønsker å ta yrkesfaget teknikk og industriell produksjon (TIP) neste skoleår. 

Fredag ettermiddag behandlet styret i Oppvekstforetaket yrkesfagtilbudet for neste skoleår. I likhet med næringslivet, er politikerne villige til å strekke seg langt for å innfri 10. klassingenes ønske.

To muligheter

Utfordringen for Oppvekstforetaket er å finne egnede lokaler for det ressurskrevende yrkesfaget. LNS Spitsbergens verksted er et egnet lokale, men selskapet kan ikke si om de klarer å frigjøre verkstedet før i april. Det setter Oppvekstforetaket i en tidsknipe.

Politikerne vedtok fredag at skolen fremdeles skal undersøke om elevene som vil ha TIP i stedet kan samle seg om et annet yrkesfag som ikke trenger lokaler utenfor skolen.

Trenger garanti

Parallelt med dette, skal lokalstyret avgjøre om de kan gi garanti for at faget skal gå over to eller flere år. Av praktiske og økonomiske grunner, er LNSS avhengig av å leie ut verkstedet i mer enn ett år.

Dersom lokalstyret gir denne garantien, og verkstedet blir tilgjengelig, ser det lyst ut for TIP.

– Men dette er ingen garanti for at TIP starter til høsten. Vi trenger forhåndsgarantien fra lokalstyret, sa styreleder Anita Johansen (Ap) under behandlingen.

To yrkesfag?

Samtidig vil elektrofagtilbudet bli videreført. Det betyr at dagens VG1-elever på elektro da får fortsette i VG2 neste skoleår.

Skulle alt gå etter planen, kan det dermed bli to yrkesfag fra høsten av. Oppvekstforetaket ser ut til å ende opp med et mindreforbruk på opptil 600.000 kroner i 2011. Disse pengene overføres til årets budsjett, noe som gir økonomisk rom for to yrkesfag.
 

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!