Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ap-bråk kan gi henne stortingsplass

Lokalstyreleder Christin Kristoffersen trekkes fram som en mulig toppkandidat til Troms Aps stortingsliste. Selv tar hun alt med knusende ro og sier det viktigste nå er å skape ro i partiet. FOTO: Line Nagell Ylvisåker (arkiv)

Ap-bråk kan gi henne stortingsplass

Turbulensen i Troms Arbeiderparti kan bane vei for lokalstyreleder Christin Kristoffersen.

Tekst:

Publisert:

Longyearbyens Christin Kristoffersen trekkes fram som mulig favoritt for Troms Ap til stortingsvalget neste høst. Nominasjonskomiteen satte i november lokalstyrelederen på en 10. plass, men den siste ukas bråk rundt listetoppene, gjør at hele lista nå kastes om.

Flere lokallag sier de ønsker Kristoffersen som ny listetopp, noe hun selv tar med stor ro.

– Jeg sier som jeg har sagt tidligere, og det er at jeg allerede har verdens beste jobb som lokalstyreleder i Longyearbyen. Men dersom partiet skulle ønske det, så stiller jeg meg til disposisjon, sier Christin Kristoffersen.


– Først rydde opp

Det var sist fredag at bråket startet i Troms Ap. Da offentliggjorde Roger Ingebrigtsen at han har hatt et seksuelt forhold til en 20 år yngre kvinne i partiet. Ingebrigtsen trakk seg fra nominasjonskampen, det samme gjorde den nå 25 år gamle kvinnen et par dager senere.

Listetopp Martin Henriksen er også ute i hardt vær. Det var hans kjæreste som meldte fra om Ingebrigtsen-saken til Ap-ledelsen sentralt. Turbulensen endte med at søndagens nominasjonsmøte ble avlyst. I stedet skal komiteen legge fram en ny liste i januar. Senere samme måned, skal nominasjonsmøtet vedta den endelige lista.

– Kommer du selv til å delta på nominasjonsmøtet i Tromsø i januar?

– Det vet jeg foreløpig ikke, sier Kristoffersen og legger til:

– Politisk har vi ett ansvar nå, og det er å ta vare på hverandre og jobbe internt i partiet for å rydde opp, sier hun.


Får Tromsø-støtte

I dag har Troms Ap tre representanter på Stortinget. Velges Kristoffersen som listetopp, er hun garantert en stortingsplass. Det vil i så fall være første gang en person fra Svalbard blir representert i landets lovgivende forsamling.

Blant annet får lokalstyre­lederen støtte fra lokallag i Tromsø, både fra Sentrum og Kroken.

– Hun er ingen dårlig kandidat, og jeg tror hun kan gjøre en god jobb på Stortinget. Hun har bred erfaring og et godt nettverk, sa Tor-Inge Hoaas, leder i Sentrum Arbeiderlag til Nordlys tirsdag.

Politisk nestleder i Kroken Arbeiderlag i Tromsø, Vibeke Ek, snakker også varmt om Kristoffersen:

– Hun er engasjert i Nordområdene og har et nettverk mot Sør-Norge allerede, gjennom å ha vært lokalstyreleder på Svalbard. Ikke minst er hun kvinne, og nå er det på tide med en kvinne på topp i Troms, sa Ek til Nordlys denne uka.

Harstad vil ha Henriksen

Ifølge Ek ønsker flere av kommunepartiene Kristoffersen som toppkandidat.

– Vi er mange som snakker for Christin Kristoffersen nå og samler støtte for henne. Jeg regner med at hun kommer til å få bred støtte i Tromsø, der hun var nominert på fjerdeplass, sier Ek.

I Harstad står de derimot trofast bak bysbarnet Martin Henriksen.

– Vi har registrert at det er et par medlemmer i Tromsø Ap som lanserer Christin Kristoffersen. Hun gjør en utmerket jobb der hun er, men jeg tror det er lurt å fullføre den jobben hun har i Longyearbyen før hun prøver seg på noe nytt. Hun er nok også litt for langt unna Storgata i Tromsø, sier partileder Kjetil Bjørkelund i Harstad Arbeiderparti.

– Vi har Martin som vår kandidat. Han er et godt politisk talent som har vist at han har handlekraft og evne til å samle og få oppslutning om gode, politiske saker, sier Bjørkelund.

Glad for interessen

Gruppeleder i Svalbard Arbeiderparti, Kari Schrøder Hansen, er glad for at et av deres medlemmer trekkes fram.

– Det er hyggelig, og det viser at en setter pris på ett av våre medlemmer. Samtidig kan vi miste en kapasitet. Christin Kristoffersen gjør en god jobb som lokalstyreleder, og det vil merkes om hun blir borte. Men vi er et robust parti, og vi har mange gode personer som eventuelt kan erstatte henne på en meget god måte, sier Hansen.

Siste nytt i Nyheter

Bolig-krise

Statsbygg mangler boliger til kritisk Svalbard-personell.

Bursdagsfest på Lompen

Arctica fyller 20 år og feirer med ballonger og kake.

Jobber for løsninger

61 leiligheter og hybler er fremdeles evakuert etter skredet tirsdag. Lokalstyret jobber nå med å finne ut hvor folk skal bo, dersom fraflyttingen blir permanent.

 
Husrekke kan bli ekstra sikring

De 13 boenhetene som fremdeles er evakuert, kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!