Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Anmeldt for kafékontrakt

 

Anmeldt for kafékontrakt

Leder Jon Sandmo for Svalbardlista har politianmeldt Kultur- og fritidsforetaket for kontrakten med Polarhotellet om kafé i det nye kulturhuset.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.10.2010 kl 14:50

– Jeg mener avtalen Kultur- og fritidsforetaket har gjort med Polarhotellet er svært dårlig. Lokalstyret risikerer å tape 3,5 millioner kroner i løpet av ti år, sier Jon Sandmo.

Sandmo sendte i går inn en anmeldelse på Kultur- og fritidsforetaket ved leder Einar Buø og kulturkonsulent Roger Zahl Ødegård. Han anmelder dem for grov uforstand i offentlig tjeneste og uforsvarlig forvaltning av offentlige midler.

Etterlyser godkjenning

I tillegg til at Longyearbyen lokalstyre har inngått en avtale de risikerer å tape penger på, mener Sandmo at avtalen som er inngått, ikke er i tråd med tilbudsgrunnlaget for kafedriften. Han stiller også spørsmål ved at Kultur- og fritidsforetaket inngikk avtalen med Polarhotellet uten å få godkjennelse fra politikerne i lokalstyret.

Politiet bekrefter å ha fått anmeldelsen fra Sandmo.

– Vi fikk den i går. Nå må vi ta en vurdering på om det er en politisak, sier sysselmannsførstebetjent Rune Fred Jensen.

Ingen kommentar

Verken daglig leder Einar Buø eller kulturkonsulent Roger Zahl Ødegård i Kultur- og fritidsforetaket hadde hørt om anmeldelsen da Svalbardposten kontaktet dem i dag.

– Jeg har ingen kommentar til anmeldelsen, jeg har ikke sett den, sier Buø.

Heller ikke Zahl Ødegård ønsker å kommentere saken.

Siste nytt i Nyheter

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!