Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Anmeldt for kafékontrakt

 

Anmeldt for kafékontrakt

Leder Jon Sandmo for Svalbardlista har politianmeldt Kultur- og fritidsforetaket for kontrakten med Polarhotellet om kafé i det nye kulturhuset.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.10.2010 kl 14:50

– Jeg mener avtalen Kultur- og fritidsforetaket har gjort med Polarhotellet er svært dårlig. Lokalstyret risikerer å tape 3,5 millioner kroner i løpet av ti år, sier Jon Sandmo.

Sandmo sendte i går inn en anmeldelse på Kultur- og fritidsforetaket ved leder Einar Buø og kulturkonsulent Roger Zahl Ødegård. Han anmelder dem for grov uforstand i offentlig tjeneste og uforsvarlig forvaltning av offentlige midler.

Etterlyser godkjenning

I tillegg til at Longyearbyen lokalstyre har inngått en avtale de risikerer å tape penger på, mener Sandmo at avtalen som er inngått, ikke er i tråd med tilbudsgrunnlaget for kafedriften. Han stiller også spørsmål ved at Kultur- og fritidsforetaket inngikk avtalen med Polarhotellet uten å få godkjennelse fra politikerne i lokalstyret.

Politiet bekrefter å ha fått anmeldelsen fra Sandmo.

– Vi fikk den i går. Nå må vi ta en vurdering på om det er en politisak, sier sysselmannsførstebetjent Rune Fred Jensen.

Ingen kommentar

Verken daglig leder Einar Buø eller kulturkonsulent Roger Zahl Ødegård i Kultur- og fritidsforetaket hadde hørt om anmeldelsen da Svalbardposten kontaktet dem i dag.

– Jeg har ingen kommentar til anmeldelsen, jeg har ikke sett den, sier Buø.

Heller ikke Zahl Ødegård ønsker å kommentere saken.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!