Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Anmeldt for kafékontrakt

 

Anmeldt for kafékontrakt

Leder Jon Sandmo for Svalbardlista har politianmeldt Kultur- og fritidsforetaket for kontrakten med Polarhotellet om kafé i det nye kulturhuset.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.10.2010 kl 14:50

– Jeg mener avtalen Kultur- og fritidsforetaket har gjort med Polarhotellet er svært dårlig. Lokalstyret risikerer å tape 3,5 millioner kroner i løpet av ti år, sier Jon Sandmo.

Sandmo sendte i går inn en anmeldelse på Kultur- og fritidsforetaket ved leder Einar Buø og kulturkonsulent Roger Zahl Ødegård. Han anmelder dem for grov uforstand i offentlig tjeneste og uforsvarlig forvaltning av offentlige midler.

Etterlyser godkjenning

I tillegg til at Longyearbyen lokalstyre har inngått en avtale de risikerer å tape penger på, mener Sandmo at avtalen som er inngått, ikke er i tråd med tilbudsgrunnlaget for kafedriften. Han stiller også spørsmål ved at Kultur- og fritidsforetaket inngikk avtalen med Polarhotellet uten å få godkjennelse fra politikerne i lokalstyret.

Politiet bekrefter å ha fått anmeldelsen fra Sandmo.

– Vi fikk den i går. Nå må vi ta en vurdering på om det er en politisak, sier sysselmannsførstebetjent Rune Fred Jensen.

Ingen kommentar

Verken daglig leder Einar Buø eller kulturkonsulent Roger Zahl Ødegård i Kultur- og fritidsforetaket hadde hørt om anmeldelsen da Svalbardposten kontaktet dem i dag.

– Jeg har ingen kommentar til anmeldelsen, jeg har ikke sett den, sier Buø.

Heller ikke Zahl Ødegård ønsker å kommentere saken.

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!