Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Anmelder likningsetaten

 

Anmelder likningsetaten

Fangstmann Harald A. Soleim anmelder likningssjefen i Bergen for langvarig trakassering og gjentatte forsøk på tyveri.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Jeg har kranglet med likningsvesenet i Bergen siden 1977, og det blir bare tøv av hele greia. Nå er jeg mer enn inderlig lei, sier fangstmann Harald Soleim, som bor på kapp Wijk.
For å få en slutt på krangelen har han nå anmeldt likningskontoret i Bergen, ved likningssjefen, for langvarig trakassering og gjentatte forsøk på tyveri. I anmeldelsen forlanger han at dette straks opphører og at likningssjefen blir ilagt en passende straff.

Stengte kontoen
Helt siden Soleim flyttet til Svalbard for over 30 år siden har han med jevne mellomrom mottatt skattekrav fra Bergen kommune, selv om han ikke bor der. Han har opplevd å få kontoen sperret og at kemneren i Bergen forsøkte å ta ut rundt 80.000 kroner uten å gi beskjed. I høst toppet det seg, da kemneren begynte å trekke et månedlig beløp på 2.634 kroner i påleggsskatt fra alderspensjonen hans.
– Dette begynner å bli meningsløst, jeg skjønner ikke hvorfor de må forfølge en stakkars minstepensjonist som prøver å klare seg så godt han kan på en fangststasjon. De prøver å tyne meg for mine siste blods­dråper, sier Soleim oppgitt.

Systemfeil
Seksjonssjef Svein Arne Lindebjerg i Skatt Vest beklager feilen som er gjort mot Harald A. Soleim og skylder på systemet.
– Skatteteknisk er Svalbard å regne som utlandet, men man står fortsatt registrert som bosatt på fastlandet, i dette tilfellet i Bergen. Dette er en teknisk utfordring for oss, sier Lindebjerg.
Han forklarer utfordringen med at alle papirer leses maskinelt og at det ikke er noen som sjekker om folk faktisk bor på de adressene der de er folke­registrert. Det er heller ikke noe eget system for de som bor på Svalbard, som også må ha en fastlandsadresse.
– Skattemantallet bygger på opplysninger fra folkeregisteret, sier Lindebjerg.
Sysselmannsførstebetjent Jill Gaustad bekrefter at de har mottatt anmeldelsen fra Soleim og vil sende den videre til Hordaland politidistrikt.

Siste nytt i Nyheter

By-bjørnene eskortert til Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt flyttet med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. Lørdag ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!