Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Anmelder likningsetaten

 

Anmelder likningsetaten

Fangstmann Harald A. Soleim anmelder likningssjefen i Bergen for langvarig trakassering og gjentatte forsøk på tyveri.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Jeg har kranglet med likningsvesenet i Bergen siden 1977, og det blir bare tøv av hele greia. Nå er jeg mer enn inderlig lei, sier fangstmann Harald Soleim, som bor på kapp Wijk.
For å få en slutt på krangelen har han nå anmeldt likningskontoret i Bergen, ved likningssjefen, for langvarig trakassering og gjentatte forsøk på tyveri. I anmeldelsen forlanger han at dette straks opphører og at likningssjefen blir ilagt en passende straff.

Stengte kontoen
Helt siden Soleim flyttet til Svalbard for over 30 år siden har han med jevne mellomrom mottatt skattekrav fra Bergen kommune, selv om han ikke bor der. Han har opplevd å få kontoen sperret og at kemneren i Bergen forsøkte å ta ut rundt 80.000 kroner uten å gi beskjed. I høst toppet det seg, da kemneren begynte å trekke et månedlig beløp på 2.634 kroner i påleggsskatt fra alderspensjonen hans.
– Dette begynner å bli meningsløst, jeg skjønner ikke hvorfor de må forfølge en stakkars minstepensjonist som prøver å klare seg så godt han kan på en fangststasjon. De prøver å tyne meg for mine siste blods­dråper, sier Soleim oppgitt.

Systemfeil
Seksjonssjef Svein Arne Lindebjerg i Skatt Vest beklager feilen som er gjort mot Harald A. Soleim og skylder på systemet.
– Skatteteknisk er Svalbard å regne som utlandet, men man står fortsatt registrert som bosatt på fastlandet, i dette tilfellet i Bergen. Dette er en teknisk utfordring for oss, sier Lindebjerg.
Han forklarer utfordringen med at alle papirer leses maskinelt og at det ikke er noen som sjekker om folk faktisk bor på de adressene der de er folke­registrert. Det er heller ikke noe eget system for de som bor på Svalbard, som også må ha en fastlandsadresse.
– Skattemantallet bygger på opplysninger fra folkeregisteret, sier Lindebjerg.
Sysselmannsførstebetjent Jill Gaustad bekrefter at de har mottatt anmeldelsen fra Soleim og vil sende den videre til Hordaland politidistrikt.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!