Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Anmelder likningsetaten

 

Anmelder likningsetaten

Fangstmann Harald A. Soleim anmelder likningssjefen i Bergen for langvarig trakassering og gjentatte forsøk på tyveri.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Jeg har kranglet med likningsvesenet i Bergen siden 1977, og det blir bare tøv av hele greia. Nå er jeg mer enn inderlig lei, sier fangstmann Harald Soleim, som bor på kapp Wijk.
For å få en slutt på krangelen har han nå anmeldt likningskontoret i Bergen, ved likningssjefen, for langvarig trakassering og gjentatte forsøk på tyveri. I anmeldelsen forlanger han at dette straks opphører og at likningssjefen blir ilagt en passende straff.

Stengte kontoen
Helt siden Soleim flyttet til Svalbard for over 30 år siden har han med jevne mellomrom mottatt skattekrav fra Bergen kommune, selv om han ikke bor der. Han har opplevd å få kontoen sperret og at kemneren i Bergen forsøkte å ta ut rundt 80.000 kroner uten å gi beskjed. I høst toppet det seg, da kemneren begynte å trekke et månedlig beløp på 2.634 kroner i påleggsskatt fra alderspensjonen hans.
– Dette begynner å bli meningsløst, jeg skjønner ikke hvorfor de må forfølge en stakkars minstepensjonist som prøver å klare seg så godt han kan på en fangststasjon. De prøver å tyne meg for mine siste blods­dråper, sier Soleim oppgitt.

Systemfeil
Seksjonssjef Svein Arne Lindebjerg i Skatt Vest beklager feilen som er gjort mot Harald A. Soleim og skylder på systemet.
– Skatteteknisk er Svalbard å regne som utlandet, men man står fortsatt registrert som bosatt på fastlandet, i dette tilfellet i Bergen. Dette er en teknisk utfordring for oss, sier Lindebjerg.
Han forklarer utfordringen med at alle papirer leses maskinelt og at det ikke er noen som sjekker om folk faktisk bor på de adressene der de er folke­registrert. Det er heller ikke noe eget system for de som bor på Svalbard, som også må ha en fastlandsadresse.
– Skattemantallet bygger på opplysninger fra folkeregisteret, sier Lindebjerg.
Sysselmannsførstebetjent Jill Gaustad bekrefter at de har mottatt anmeldelsen fra Soleim og vil sende den videre til Hordaland politidistrikt.

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!