Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Anmeldelsen henlagt

Leder Jon Sandmo i Svalbardlista anmeldte for to uker siden lederen og kulturkonsulenten i Kultur- og fritidsforetaket. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Anmeldelsen henlagt

Sysselmannen kommer ikke til å etterforske omstendig­hetene rundt inngåelsen av kontrakten om kulturhuskafé.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.11.2010 kl 10:20

– Vi har innhentet svar fra Konkurransetilsynet som sier at dette ikke er en sak for dem. Vi har også snakket med lokalstyret som heller ikke ønsker etterforskning av eller straffeforfølging i saken, sier assisterende sysselmann Lars Fause.

Derfor finner ikke Syssel­mannen noen grunn til å etterforske om det har foregått noe straffbart ved kontraktsinngåelsen.

Anmeldte administrasjonen

Torsdag for to uker siden anmeldte leder Jon Sandmo i Svalbardlista daglig leder Einar Buø og kulturkonsulent Roger Zahl Ødegård for grov uforstand i offentlig tjeneste og uforsvarlig forvaltning av offentlige midler. Bakgrunnen er kontrakten Kultur- og fritidsforetaket har inngått med Polarhotellet om drift av kafé på kulturhuset. Sandmo mener avtalen er svært dårlig og at Longyearbyen lokalstyre risikerer å tape 3,5 millioner kroner på den over ti år.

Ikke overrasket

– Henleggelsen kom ikke som en overr­askelse. Det er gjerne slik med sånne saker på grunn av uklare regler for hva som er straffbart og ikke. Jeg tar henleggelsen til etterretning, men jeg er skuffet over at saken ikke blir tatt på alvor, sier Sandmo.

Han synes også det er skuffende at ikke Konkurransetilsynet tar saken. Likevel mener han at den ikke er over.

– Både jeg og andre kommer nok til å følge den opp videre, sier Sandmo.

Einar Buø og Roger Zahl Ødegård tar henleggelsen til etterretning.

– Jeg er selvfølgelig glad for den, sier Zahl Ødegård.

 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!