Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Anmeldelsen henlagt

Leder Jon Sandmo i Svalbardlista anmeldte for to uker siden lederen og kulturkonsulenten i Kultur- og fritidsforetaket. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Anmeldelsen henlagt

Sysselmannen kommer ikke til å etterforske omstendig­hetene rundt inngåelsen av kontrakten om kulturhuskafé.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.11.2010 kl 10:20

– Vi har innhentet svar fra Konkurransetilsynet som sier at dette ikke er en sak for dem. Vi har også snakket med lokalstyret som heller ikke ønsker etterforskning av eller straffeforfølging i saken, sier assisterende sysselmann Lars Fause.

Derfor finner ikke Syssel­mannen noen grunn til å etterforske om det har foregått noe straffbart ved kontraktsinngåelsen.

Anmeldte administrasjonen

Torsdag for to uker siden anmeldte leder Jon Sandmo i Svalbardlista daglig leder Einar Buø og kulturkonsulent Roger Zahl Ødegård for grov uforstand i offentlig tjeneste og uforsvarlig forvaltning av offentlige midler. Bakgrunnen er kontrakten Kultur- og fritidsforetaket har inngått med Polarhotellet om drift av kafé på kulturhuset. Sandmo mener avtalen er svært dårlig og at Longyearbyen lokalstyre risikerer å tape 3,5 millioner kroner på den over ti år.

Ikke overrasket

– Henleggelsen kom ikke som en overr­askelse. Det er gjerne slik med sånne saker på grunn av uklare regler for hva som er straffbart og ikke. Jeg tar henleggelsen til etterretning, men jeg er skuffet over at saken ikke blir tatt på alvor, sier Sandmo.

Han synes også det er skuffende at ikke Konkurransetilsynet tar saken. Likevel mener han at den ikke er over.

– Både jeg og andre kommer nok til å følge den opp videre, sier Sandmo.

Einar Buø og Roger Zahl Ødegård tar henleggelsen til etterretning.

– Jeg er selvfølgelig glad for den, sier Zahl Ødegård.

 

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!