Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Anker Fjukstad-dommen

Statsadvokat Torstein Hevnskjel (t.h.) anker dommen mot Bjørn Fjukstad. Her fra behandlingen av saken i Nord-Troms tingrett i januar. FOTO: Birger Amundsen

Anker Fjukstad-dommen

Statsadvokaten anker dommen mot driftsingeniør Bjørn Fjukstad etter dødsulykken i Svea Nord i 2005.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Da saken var oppe til behandling i Nord Troms tingrett i midten av januar la aktor, statsadvokat Torstein Hevnskjel, ned påstand om 90 dager ubetinget fengsel. I dommen, som falt forrige fredag, ble Bjørn Fjukstad dømt til 90 dager betinget fengsel og 30.000 kroner i bot.

Anker straffeutmålingen
Nå har statsadvokat Torstein Hevnskjel, ifølge NRK-Troms, bestemt seg for å anke straffeutmålingen. Om lagmannsretten vil ta saken, vil den komme opp til behandling i Hålogaland lagmannsrett.
Statsadvokaten ga uttrykk for at dommen var alt for mild samme dag dommen falt, mens Fjukstads forsvarer, advokat Erling O. Lyngtveit var tilfreds med dommen.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!